Råttan

På ett eller annat sätt blev Ginas råtta till ett råttskinn istället för några månader sedan. Nu var en vän till mig på IKEA härrom dan och köpte henne en ny. Och visst var det ett kärt återseende! Efter att ha lekt ett tag med den fick den hänga med upp i sängen för en tupplur.



Regniga Ronneby

Igår kom Gina's uppfödare och besökte oss. Vi åt gott och sedan begav de sig mot Ronneby med husbilen och alla hundar. De tog med sig Gina eftersom Rolf skulle testa att ställa henne idag. Med Stockholm i bakhuvudet var det en nervös morgon här hemma i väntan på att få höra hur det gått. Och det blev ett mycket glädjande telefonsamtal från honom! Jag hade i stort sett blivit nöjd med vad som helst förrutom en nolla och nu blev det ett rött band och sedan en andraplacering i hennes klass. Det var debut i unghundsklassen och detta är det bästa officiella resultatet för oss. Hittills. ;-) Känns super! Vädret var inget vidare heller, regn, regn och regn. Synd eftersom Ronneby Brunnspark annars är en så otroligt fin park. Kritiken finns som vanligt under "Resultat".

Nu ska vi pausa från utställningar ett tag framöver. Hanteringen på bordet går inte bra och det ska vi träna på tills det fungerar. Sedan ska vi entra ringarna igen. När både matte och hund är säkrare på just själva delen med bordet. Annars tränar vi räddning fortfarande en gång i veckan. Det går framåt och nu ska jag så smått börja träna in skall med henne så ska vi lägga ihop det med träningen senare. Hon är otroligt lättlärd och rolig att arbeta med så jag tror inte att detta heller blir särskilt svårt. Vi har duktigt folk som hjälper oss vilket är toppen! Agility har vi tyvärr inte hunnit med särskilt mycket de senaste veckorna. Men det kommer bli mer regelbundet nu i höst. Ska satsa på att träna det också en gång i veckan.

Ett JÄTTEstort tack till Gunnel och Rolf för all hjälp! Ni ställer alltid upp och jag uppskattar det verkligen! Vi är otroligt glada över att Gina har sådana toppen-uppfödare. :-)


RSS 2.0