Barn & hund

Igår hade vi en dag då vi bara tog det lugnt. Gina hade ingenting emot att inte gå upp, och ut, särskilt tidigt - och inte hennes matte heller. Det fick vi däremot göra idag för vi passar Elliot några timmar. Det är däremot inte så ansträngande då han och Gina sköter sig bra själva. Han kastar bollar till henne som hon hämtar tillbaka till honom ena stunden och andra så ligger de ner tillsammans och han håller hennes tuggben åt henne. Men lite bus gör de allt också! Elliot hade visst plockat ner en liten julgranskula till Gina som hon så glatt och stolt kom med till mig förut. Igår så gick vi en lång runda i skogen och jag tränade lite inkallning med Gina, och jag tycker att det gick bra. Ska försöka ha henne lite lös på varje runda och träna det. Hon hittade julgransfoten's vatten härromdan och började dricka där ur istället för från sin egen vattenskål, vilket kanske inte är så bra. Så nu står den under granen bredvid julgransfoten. Jag måste säga att jag tycker att det ser roligt ut när hon kryper under grenarna för att dricka. Gina har också hittat sig en ny favorit-sovplats. Framför kaminen, där det är varmt och gott!



Och visst är de där två söta tillsammans?!





Gina har varit lite dålig på att äta nu några dagar men vi får hoppas att hon kommer igång med det riktigt igen snart. Nu tror jag att vi tre ska göra oss iordning för att gå ut en runda. Ha det bra!

Utställning i Moheda

Idag bar det av till Moheda för att ställa ut Gina. Det var mest för att träna på det vi lärde oss på kursen med Gerard O'Shea i början av december som jag anmälde oss till denna utställningen. Och jag måste säga att jag märkte stor skillnad, jag är jättenöjd med hur det gick. Hon skötte sig bra och till och med tandvisningen gick utmärkt! Att det slutade så bra var som "grädde på moset". Så klart så finns det alltid saker att träna och finslipa på men det är det som gör att det är roligt att syssla med detta, tycker jag. Att man alltid lär sig något nytt. Ginis fick även träffa sin hovawart-kompis som bara bor några hus härifrån, och det var mycket uppskattat. Det är roligt att man riktigt kan se hur det lyser i hennes ögon av att se alla dessa hundar och dessutom få "prata" med några. Detta var vår sista valp-utställning och det känns faktiskt lite vemodigt. Hon är så stor nu, den lilla tjejen. Samtidigt ska det bli väldigt spännande att se hur det kommer gå framöver för henne. Men oavsett hur det går så kommer hon alltid vara mattes stjärna.

Ha ett fortsatt bra 2007!

Första julaftonen

Igår firade vi julafton och jag tror att Gina bara tyckte bra om den traditionen! Vi var först hos farmor och farfar innan vi åkte vidare till Växjö för att fortsätta julfirandet där. När Gina kommit på hur man öppnar paket gick det med en ryslig fart och det blev många pappersbitar av de forna paketen. Det verkade som att själva öppnandet av paketen var minst lika rolig som det som var i! Hon fick även ett eget litet julbord bestående av tre köttbullar vilket var mums. Efter att ha busat med snörena, sprungit runt bland alla öppnade paket och hoppat i högen med julklappspapper somnade hon gott i mattes knä efter att ha upplevt sin allra första julafton.

image10
Fina Gina i sin julrosett!

Julkort

image9

Jullov

Idag inledde jag och Gina jullovet med att gå en lång runda i skogen. Det är nog en favorit både för henne och mig. Det känns alltid underbart att se henne så lycklig som hon blir när hon får springa lös där. Det är upp och ner från stenar & stockar, fram och tillbaka, nosa på allt och inget. Hon fick även leta upp små godisar som jag hade gömt, och det var också roligt tyckte Gina. Men man ska minsann inte tro att det är enkelt att fotografera en DP i full fart i skogen! Det blev något bra kort av ett antal...  På hemvägen mötte vi dessutom två av hennes favoritkompisar, nämnligen labradorerna Smilla och Signe.

image7


Idag fick hon en julklapp i förskott av Bonnie eftersom hon åker till Österrike imorgon och vi till andra hälften av familjen i Hovmantorp. Det var en liten tuggkrokodil som hon blev väldigt förtjust i. Och inte behöver man väl tänka på hur man ser ut när man äter tuggkrokodiler?!

image8


Nu ska vi slå in de sista julklapparna. Det brukar försvinna en och annan snörrulle varje gång man gör det, men det är sådant man får räkna med när Ginis är i huset!

Utställning

Här kan ni läsa Gina's resultat på utställningar. Senaste utställningen längst ner.



Blekingemästaren Inofficiell 28/10 2007 Bräkne-Hoby

Valpklass 6-9 mån

BIR-valp med HP


Domare: Ing-Marie Hagelin
"Bra huvudlinje. Fint uttryck. Mörka ögon. Välkroppad. Något bred front. Acceptabel benstomme. Något upphöjd ländrygg. Väl placerade öron. Svårt bedöma rörelser, behöver mer träning!"

Både min och Gina's första utställning.



SmÖKK's Int. Utställning 3/11 2007 Växjö

Valpklass

BIR-valp med HP

Domare: Monika Blaha
"6 1/2 månaders röd tik. Bra storlek och substans. Väldigt fint huvud. Mörka ögon. Bra kontur och ben. Rör sig utmärkt."



SBHK Inofficiell 26/12 2007 Moheda

Valpklass 6-9 mån

BIR-valp med HP

Domare: Pernilla Sandström
"Kraftfull tikvalp. Mycket vackert huvud. Bra front för åldern. Bra rygg. Välvinklad runt om. Rör sig bra bak och fram men önskar bättre steglängd från sidan. Lovande valp som behöver växa i sig."



Syskånska KK Int. Utställning 15/3 2008 Malmö

Juniorklass

Kv: 2

Domare: Zvi Kupferberg
"Korrekt storlek. Typiskt huvud. Rundad överlinje. Djupt bröst. Korrekt front och kontur. Korrekt rörelse."



Nordskånska KK Nat. Utställning 17/5 2008 Hässleholm

Juniorklass

Kv: 1 Kk: Reserv

Domare: Ingela Nilsson
"Utmärkt huvud med små aningen ljusa ögon. Något lösa armbågar. Välkroppad. Rygglinjen inte helt stram. Tillräckliga vinklar bak men svansen kunde sitta högre. Rör sig något trångt bak och brett fram."



World Dog Show 3/7 2008 Älvsjömässan

Juniorklass

Kv: Good (2:a)

Domare: Gunnel Holm
"Bra huvud men borde ha starkare underkäke. Mörka ögon. Karpar med rygg i stående. Bra svansansättning. Något övervinklad bak och borde ha starkare bakställ. Borde ha mer ringvana och självsäkerhet i ring."



Miniaturepinscher World Championship 4/7 2008 Almare Stäket

Juniorklass

Kv: Disqualified (0:a)

Domare: Espen Engh
"Tik av mycket trevlig typ men med oacceptabelt "aggressivt" temperament. Välskuret huvud, vackra ögon. Något kort överarm. Kunde varit stramare i ryggen. Flotta välvinklade bakben. Mycket vacker päls och färg. Kunde bära sig bättre i rörelser. Måste stabilisera sig framme."



Blekinge KK Nat. Utställning 10/8 2008 Ronneby

Unghundsklass

Kv: 1 Kk: 2

Domare: Gertrud hagström
"Utmärkt typ och storlek. Feminimt huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Knappa vinklar fram och bak. Välformad bröstkorg. Lite lång i ländpartiet. Bra päls och färg. Rör sig ok från sidan. Behöver ringträning."



3-8 v

Klicka på bilderna för att se dem i större format!


3 v

5 1/2 v

6 v

8 v



Vi tackar Kennel Ronelkas för bilderna som de har tagit.

Det är tröttsamt att vara stallhund!

"Idag har jag varit med matte i stallet. Det är så himlans roligt där! Och det finns många olika slags djur där. Jag lyckades för en gångs skull skrämma iväg något med mitt skall! Det var tre stycken ljusgråa ull-bollar med fyra smala ben och de lät märkligt. Sen så fick jag träffa en stor brun häst och plötsligt så brydde inte matte sig om mig längre utan hon skulle bara borsta och pyssla med den. Lite orättvist tyckte jag nog så jag sysselsatte mig med något annat - att äta bajs. Men det fick jag inte heller göra för matte och jag fick något långt och oranget av henne istället att äta. Såklart fick hästen också en och den åt upp den på en gång. Så jag tänkte att jag ska väl inte vara sämre utan jag smakade jag med, och jag brukar inte tycka om grönsaker men denna var faktiskt helt okej! Men roligast var det när matte gömde den på åkern och jag fick springa ut och leta upp den igen. När vi var klara där åkte vi hem, mer kommer jag inte ihåg för jag har sovit ända sen dess!"


Vi önskar er en trevlig 3:e advent!

Nyfödd liten Gina

Nyfödd 18/4 -07


"Varje dag av ditt liv är ett blad i din historia."

Första inlägget

Hej & välkomna till bloggen om Gina's äventyr & upptåg!


Tänkte mest starta denna för att själv memorera och komma ihåg allt vi gjort och hittat på tillsammans och samtidigt dela med oss till er av hennes upptåg. Men jag tror att vi börjar med lite fakta om denna lilla fröken!







Ronelkas Gina
f. 20070418

u. Ronelkas Beauty
e. Geordani's Incredible Son of Big


Gina är en röd liten dvärgpinscher tik som vi hämtade den 15 juni i år. Då var hon drygt åtta veckor gammal och väldigt liten och söt! Efter det har tiden bara flygit iväg och vi har hunnit hitta på en massa roliga saker tillsammans.
Hon har ett otroligt snällt hjärta och har aldrig velat någon något ont. (Såvida ingen har försökt "kidnappa" hennes matte.)

En bäst vän är katten Sickan som bor här hos oss. Gång på gång försöker hon få honom till att leka med henne, men det slutar alltid med att han sitter och stirrar på henne och undrar vad det är som vi har släppt in i vårt hus.
En som hon däremot får bättre respons från är lillebror Elliot, 1,5 år. Elliot jagar Gina och hon honom, och det är fullt med bus i de två! En av hennes favoriter är nog när han plockar ut saker från kökslådorna. För av någon anledning får man sedan gå och hämta måttsatser, stekspadar, träslevar m.m i Ginas bur eller bädd. Undra vem som lagt dem där?! Hon brukar träffa sina hundkompisar också, det är väldigt uppskattat.

En annan stor favorit är skogen. Att få springa lös där och lukta på allt och undersöka. Och man ska inte tro att det är något hinder för en DP att springa runt där. Är man för liten för att se över blåbärsriset - då är det ju bara till att ställa sig på bakbenen för att speja! Inget hopp är för stort eller litet heller.
Att få vara ute är alltså underbart, men bara på ett villkor - att man är torr om tassarna!

"Ibland så har jag hittat på lite bus också såklart! Ett enkelt, men mycket effektivt, ska jag lära er nu. Jag har noga utformat det, och det är väl testat kan jag lova!

  1. Kolla att det finns mat på bordet.
  2. Lägg dig i din säng och låtsas att du plötsligt blev oerhört trött och måste sova.
  3. Invänta rätt tillfälle då alla lämnat rummet.
  4. Smyg upp och hoppa upp på stolen. Fortsätt sedan vidare upp på bordet.
  5. Nu kommer det bästa: Är så mycket du orkar - men var snabb!
  6. Så fort du hör att någon är på väg mot köket hoppar du ner till din säng igen.
  7. Roa dig med att höra diskussionen om t.ex. vem som tagit äggen från mackan.
Lycka till alla hundpolare!"


Jag skulle kunna sitta här och skriva positiva saker om Gina i evigheter. Visst kan jag bli arg och förtvivlad på henne ibland. Men det finns inget slut, inte ord tillräckligt att beskriva hur mycket jag tycker om henne & hon betyder för mig. Kanske är det att det är min första hund, för hon är något speciellt för mig.


Gina min ängel. Min prinsessa.

RSS 2.0