Lördag

I onsdags var vi på stadspromenad med Vigga och matte Tina. Skoj med sällskap tyckte både Gina och jag! Viggo blev förtjust i pipljudet som blir när man trycker för att få grön gubbe vid övergångsställen. Dock verkade det mest som att min lilla donna tänkte "Åh, bondhundar alltså" och himlade med ögonen, inte lika exalterad över detta pip. ;-) Har fått låna en bok av Tina med mönster till att sy och sticka hundtillbehör. Gav mig på att sticka en tröja till vovvan igår men efter att ha fått dra upp allt och börja om tre gånger insåg jag att det trots allt kanske inte var en bra kväll för sådana aktiviteter. Gav upp för kvällen och intalade mig själv att det minsann kommer gå bättre en annan dag! Fortsättning på detta projekt följer..

Igår kom även halsbandet som jag beställde tidigare i veckan. Är riktigt nöjd med det och Gina verkade trivas i det också. Mjukt fint läder och alldeles lagom stort.

I dag är det många små ärenden som ska bli avklarade men vid halv två ska vi till vackra Stärnö med Tina & Viggo för att lägga spår. Var rätt längesen så det ska bli skoj! Har tänkt lägga en 90° sväng, måste öka svårighetsgraden lite nu annars tappar hon motivationen.





Agilityträningar

Nu har vi varit på agilityträningen tre söndagar. Gina kan inte riktigt lugna ner sig mellan varven.  Dels tycker hon inte att det är kul att få stå och snällt vänta på sin tur. Hon vill ju springa nu nu nu och helst hela tiden! Lite aktivering före träningen ska införas. Då blir hon nog lite lugnare. Sedan är det en del hundar som skäller vilket triggar igång andra, t.ex. Gina. Tror att det kan bli bättre om hon får sitta i buren emellanåt och lugna ner sig. Annars gå själva träningen bra. Hon koncentrerar sig faktiskt på mig och det är ytterst få gånger som hon har sprungit fram till någon annan hund när hon har varit lös. Dock har fröken fått för sig att säcken minsann inte är något för henne. Det har aldrig varit några problem med den förut men nu har hon tydligen fått någon fix idé om att hon över sin döda kropp ska igenom där. Ibland är det en envis liten dam jag har i kopplet! I söndags lyckades jag dock få henne att springa genom den en gång. Vi får ta det ltie successivt tills hon förstår att det inte är några konstigheter med säcken. Någon dag i veckan ska vi förhoppningsvis tjuvträna lite i ridhuset med Viggo och hans matte Tina. Gina fick ett så fint och mysigt halsband av dem i söndags, tack så mycket!



Härrom veckan var vi ute på promenad med Norwich terriern Igor. Skoj tyckte de båda, och det var inte lätt att fånga de båda tillsammans på bild! Blev mest suddiga bilder av någon brun och beige blandning.




Helgen

I torsdags började jag skolan igen efter ett välbehövt lov. Vem tror ni var tröttast på morgonen? Hunden. Jag fick efter många om och men ut henne från täcket (hon ligger alltid under det på nätterna) och vi började gå ner för trappan mot hallen. Jag vänder mig om och nej, ingen hund är där. Ropar på henne och efter att ha försökt peppa henne med frasen "Ska vi gå ut?!" ett antal gånger hör jag ett lunkande nerför trappan. Morgonrundan blev avklarad, dock verkade den vara för lång för Ms. Ginas tycke men vi tog oss i alla fall runt den. Sedan hann jag inte mer än att ta av kopplet innan det sa svisch. Hunden är borta. Och vart tror ni att jag hittar henne? Under täcket, nöjd och belåten. Sedan såg man inte mycket av henne mer den morgonen.


Hur som helst blev det helg fort igen och på lördagens planer stod räddningsträning i Karlshamn den här gången. Lite ruggig morgon men inte särskilt kall som tur var. Det var rätt länge sen sist vi tränade nu och jag trodde nog att hon skulle ha glömt mer än vad hon hade. Skallet var t.o.m betydligt bättre den här gången. Det vill säga att hon skällde ihållande under en längre tid. Förut har hon skällt en gång, sedan väntat en stund, skällt en gång till o.s.v. Så det det trevligt att det går framåt. Annars är det väl inte så mycket mer att säga om det. Träningen på lördag igen i Johannishus (utanför Karlskrona).



Igår startade agilityträningen i ridhus upp. Karlshamns HU arrangerar detta och det kommer att hålla på ända fram till slutet av mars! De som anmälde sig är uppdelade i fyra grupper. Vi är med i den som tränar sist och har en timmes träning. Igår var det två olika kombinationer, två halva banor kan man säga. Det var ungefär sex nya hundar för Gina, ny miljö och en del skall så jag förstår att hon var rätt stirrig. Kunde inte riktigt koncentrera sig fullt ut på mig men jag är ändå nöjd med hennes "insats". Är rätt säker på att det kommer att bli bättre för varje gång vi är där då hon blir säkrare och säkrare. Det är en väldigt bra träning inför kommande agilitytävlingar i vår, eftersom att det då är otroligt många hundar runt omkring planen och hon ska ju koncentrera sig på det hon ska göra och inget annat..

Andra planer för 2009, förutom agilitytävlingar, är att träna mycket hanteringsövningar med nya människor och förhoppningsvis göra "come back" i utställningsringarna på utställningen i Ronneby i augusti. Så sent som igår lovade jag även Tina att vi ska träna in momenten i lydnad klass 1 under året. Ska även patellaundersöka & ögonlysa henne till hösten är det tänkt. Och framförallt, det klassiska, ha superkul! Men det är minsann inte särskilt svårt med den här lilla filuren!

Det var allt för den här gången, ta hand om er så hörs vi snart!




En härlig promenad

Det är verkligen underbart vinterväder här i Hovmantorp idag. Solen skiner och det är några minusgrader. Jag, Gina och en vän till mig bestämde oss för att gå en promenad på isen idag. Första gången för Gina som hon sätter tassarna bokstavligen på en sjö. Lite halt men väldigt roligt tyckte hon och det blev många "bus-ryck"! För övrig gick nyår bra. Hon tyckte att det var läggdags långt innan tolvslaget så vid den tiden sov hon rätt gott.. Ser fram emot ett händelserikt 2009!


"Skridskoråkare har jag minsann aldrig träffat på en promenad förut.."


En buse på isen


"Nu har man testat på ytterligare ett färdmedel. Fast jag föredrar nog att springa."

RSS 2.0