Ronneby Brunnspark

Igår kom jag hem efter några regniga, fullbokade och roliga dagar i London med klassen. Jag möttes av en liten glad Gina som tydligen hade börjat löpa i tisdags. Det är ungefär en månad tidigare än vad jag hade räknat med, hon löpte senast runt jullovet. Nu missar vi i varje fall ingen officiell tävling på grund av det!

Idag bar det av till Ronneby en lite runda. Några skulle kolla på någon konstutställning medan jag & Gina gick en runda på ca. 2 timmar i brunnsparken. Än var det inget utslaget och sådär, men efter att ha bott i en så stor stad under dessa dagar var det otroligt skönt med en skogspromenad. Jag gömde lite godis i skogen, på träd och vi tränade lite lydnad & trix under promenaden. Sedan satte vi oss på en bänk och Gina spanade på andra hundar som gick nedanför. På hemvägen stannade vi till på djuraffären i stan och köpte ett nytt tikskydd som sitter mycket bättre än det förra. Det blev även en grisknorr så nu sover hon gott efter att ha tuggat på den ett tag!

Får se hur jag gör med ridhusträningen imorgon. Det är den sista men vill nog inte köra med Gina där när hon löper. Ska försöka ta mig upp till brukshundsklubben & träna ensam en stund istället. Hindrena där är utplockade nu så det ska nog gå bra.

Glöm inte att släcka lamporna ikväll! http://www.earthhour.org/about/se:sv







London

Huh, efter en stressig gårdag & nu sitter man här för att kolla vädret en sista gång. Åker nämligen på studieresa med klassen till London om drygt en timme. Usch för all den snö som kommit i natt! Är alldeles vitt igen & Gina kommer inte bli glad när vi går morgonrundan senare..  Jag hann, och kom ihåg, att anmäla oss till tävlingen i Sölvesborg (off) den 25/4. Sista dagen för det är när jag är iväg så det var bra att jag kollade upp det. Ifall ifall hon inte har börjat löpa då..

Nej nu måste jag skynda mig! Ha det bra så hörs vi i helgen! Jag saknar nästan redan lilla Godingen..


Tävling

Så, nu ska det äntligen bli en liten uppdatering om veckan som gått.

I tisdags begav Tina & jag oss tillsammans med våra galningar till hundar mot Sölvesborg. Gina tyckte att det var superkul att åka dit och var lite allmänt stirrig och ville helst få hälsa på alla nya hundar som var där. Det gick dock inte matte med på så istället försökte jag få upp lite kontakt med henne genom att träna några trix. Vi byggde banan och jag & Gina fick startnummer två! Första delen av banan gick bra (inklusive slalomet) men sedan fick hon syn på att det sprang med en annan människa en bit ifrån oss. Så då var hon ju bara tvungen att springa fram till domaren, skälla lite, och sedan komma tillbaka till mig. Säcken tog hon inte så jag fick lyfta den, och däcket hoppade hon bredvid. Annars var det full fart och de övriga hindrena tog hon felfritt. Även i hoppklassen var hon framme hos domaren men hindrena där tog hon också bra. Lite stirrig så när hon kom tillbaka till mig efter besök hos domaren valde jag att sätta henne ner, stanna och göra en ny "start". Jag var lite nervös och det kan ha att göra med att Gina inte riktigt koncentrerade sig. Ny miljö och som sagt första tävlingen var det också. På det stora hela är jag nöjd med henne och jag tror att intresset för domaren kommer att lägga sig.

I torsdags var vi och tränade med Kajsa & hennes Majken på HU i Asarum. Vi tog bussen dit och Gina älskar verkligen det! Hon blir alltid så glad när vi kommer till stationen och hon viftar på svansen och drar mot varje buss hon ser. Sedan sitter hon i sätet bredvid mig och spanar på alla människor runt omkring. Särskilt spännande är det när någon ny går på eller någon går av. Vi satte upp en bana med både framför- och bakombyten. Jag körde slalomingångar med Gina och de blir bättre & bättre!

Även igår var det dags för att åka buss, dock lite längre den här gången, till Tingsryd. Så nu är vi i Hovmantorp och hälsar på över helgen. Gina busar för fullt med Elliot på snart tre år. Det fina vädret håller fortfarande i sig så idag fudnerar vi på att åka ut och grilla korv. Bra idé det där med korven, tycker Gina!

Ha en trevlig dag!


Gina & jag första gången vi träffades, 070511

GOTT, sa hunden!

Idag var det en rultig hund som kom upp till mig när jag satt med lite skolarbete. Magen var alldeles rund och go samtidigt som hon såg riktigt belåten ut. Tydligen hade hon lyckats få tag i en benfri kotlett från en tallrik på köksbordet. Uppskattat? Nej. Gott? JA! Hon är så lurig den här lilla damen vad gäller köksbordet (vi har för övrigt kökssoffa) men jag kan ju inte klandra henne. Vem hade inte unnat sig detta skrovmål när man är van vid samma torra kulor varje dag? ;-)

Ikväll är det som vanligt ridhusträning. Den sista före första tävlingen på tisdag. Vi ska ut i trädgården och träna lite slalomingångar nu innan vi ska dit. Ska försöka göra det lite varje dag nu tills det sitter ordentligt. Sedan ska vi även börja så smått med vänsterslalom. Gina tycker inte om när jag går på andra sidan slalomet men det ska vi träna på!

Annars har det inte hänt så mycket de senaste dagarna förutom långa promenader. Nästa vecka ska jag försöka komma iväg och lägga spår med henne. Var ett tag sedan och hon tycker att det är så hemskt roligt att det är synd att vi inte gör det oftare.

Anmälda

Nu är vi anmälda till vår första officiella agilitytävling! Det blir hoppklass 1 på Oxie BK den 11/4. Spännande, nervöst men framför allt superskoj!

Träning

Idag har vi tränat i ridhuset i två hela timmar. Fick gott om tid att dels köra hel bana, dels träna de delar man behövde. Fick hjälp av Marie hur jag ska träna in högerslalom. Nu går hon oftast fint och självmant på vänsterslalomet. Dock är hon väldigt kontaktsökande och kan komma av sig på grund av det. Så jag ska försöka jobba fram ett mer självständigt framåtdriv i slalomen. Annars ska jag absoult inte klaga på att hon hela tiden söker kontakt med mig, det är perfekt då vi får ett fint samarbete av det. Gina vill ganska snabbt veta vilket hinder hon ska ta näst så jag måste jobba upp min snabbhet lite så att vi får upp ett bra och snabbt flyt.

Får officiella premiär har förresten blivit framflyttad två veckor. Nu sker debuten den 11/4 på Oxie Bk, "Gåsaloppet". Om en månad redan! Agility klass 1 anordas tyvärr dagen innan men hopp klass 1 kan vi vara med på. Det är även en agility öppen klass (inofficiell) och jag funderar på att anmäla oss till den också. Man kan lika gärna passa på när man ändå är där!

Fick tips av en att man kan ge sin tik en p-spruta för att hoppa över ett löp. Visserligen bra nu inför agilitysäsongen så att vi inte missar så mycket men jag är ändå väldigt skeptisk till förslaget. Sökte ltie på det och det verkar innebära onödiga risker.. Vad säger ni som har erfarenhet/mer kunskap om det? Är det värt att göra det en gång eller ska jag som sagt hoppa över? Lutar åt det..

I går stal Gina ett av mammas garnnystan. Hon är ju så hemskt intresserad av andra hundars päls/skägg och ska alltid kela med det så jag tror nästan att hon försökte skaffa sig egen. ;-) Hon soekade, rullade, grävde och busade med det här nystanet och resultatet går att beskåda på bilden nedan. Fårpinscher..?




En vecka kvar

Om en vecka är det dags för vår första tävling. Visserligen en liten inofficiell månadstävling på Sölvesborgs HU. Men ändå,  det är en tävling! Ser fram emot det och det ska bli trevligt att åka dit med Tina & Viggo så att vi kan stötta och peppa varandra. Kan vara bra med lite stöd när nerverna visar sig.

I söndags var vi som vanligt på ridhusträningen. Gina var rätt trög i början, det luktar gott på marken i ridhus.. Dock fick jag upp kontakten med henne sedan och kunde arbeta lite ordentligt. Måste åka dit lite tidigare nästa gång så att jag hinner värma upp henne rejält, var stressad i söndags och kom lite sent. Det går mycket bättre när hon har kommit igång och det är onödigt att slösa tiden i ridhuset på uppvärmning. Nu är det inte många gånger kvar som vi tränar där, bara mars ut. Imorgon har jag och fyra andra hyrt ridhuset i två timmar så då blir det träna av, skoj skoj! Behöver lite hjälp med vissa detaljer av "proffsen". Skönt att kunna bolla lite idéer och få tips av fler.

Jag funderar på när Gina kommer löpa i vår. Förra året löpte hon i april, augusti & december. Varför var tredje månad?! Alltså lär nästa löp infalla just när vi ska börja tävla officiellt i april, så typiskt. Men ed tär inget att göra åt. Kommer fler tävlingar och löpet varar som tur är inte i en hel evighet.

Idag har jag studiedag och vi har varit och busat med hunden Igor. Så nu är det en trött Gina som sitter här i mitt knä. Lika bra det eftersom att jag måste plugga till kemiprovet imorgon. Inte särskilt kul..


Vårkänslor


Idag var det äntligen lite sol och härligt väder. Det gav vårkänslor både hos Gina och mig. Hon hade några "vårryck" när vi kom utanför dörren ut i solskenet. Därför bestämde jag mig för att gå en lång runda i skogen där hon fick vara lös och springa av sig rejält. Skönt att bli av med lite spring i benen, tyckte hon. Vi gjorde även några uppletanden bland löven och det gick bra. Gina tycker att det är skoj att hämta saker och ta med dem till matte. Särskilt när det sker i utbyte med något gott!


RSS 2.0