Vår

Nu när snön har smält och det har blivit varmare har både jag och Gina vårkänslor! Hon har varit pigg och glad den senaste veckan över att äntligen kunna vara ute och känna mark under sina tassar. Gina har inte varit överförtjust i att gå ut i vinter och eftersom vintern har varit lång har det varit kämpigt ett bra tag.. Dock är det över nu och det är underbart med lite värme!

Jag ska vara med och hjälpa till på en grundkurs i agility i vår på bruks och vi har nu haft inträdesproven till kursen. Det har vi för att undvika att aggressiva hundar alternativt hundar som helt enkelt inte fungerar lösa kommer med på kursen. Då är det bättre för dem att gå en lydnadskurs och att sedan gå agility. Jag ser fram emot kursen och alla kursdeltagare verkar jättebra och det är stor variation på hundraser, vilket är extra roligt enligt mig. Det ska bli roligt att få vara med och hjälpa dem på vägen i träningen för att bli ett agilityekipage!

I vår ska jag och Gina inte gå någon kurs förutom Annika Aller kursen som är snart. Det ska bli jätteroligt att äntligen gå kurs i agility igen, jag ser fram emot det och tror att det kommer vara mycket givande för oss. Det är även tänkt att jag ska gå en lydnadskurs eller liknande med Tim. Jag är lite inne på att gå en apporteringskurs så jag hoppas att vi kommer med på den nu i vår! Till hösten ska Gina och jag gå kurs men jag måste välja vad det är jag vill gå först bara.. Är lite inne på viltspår eller vanligt spår eller någon klickerkurs, men vi får se vad det blir.

Redan på fredag är det dags för Gåsahoppet! Det blir en tidig morgon då min första banvandring är kl 7.10 i Skurup (drygt 2 timmar här ifrån..). Jag misstänker att både Gina & jag kommer springa halvt sovandes på första loppet.. ;-) Det är lite synd för det blir inte någon ordentlig agilityträning innan dess pga att jag har fått jobb och ska gå utbildning för det kvällarna kommande vecka. Vi får träna det som går i trädgården och sedan kommer jag se fredagen som ett träningstillfälle, det är ju trots allt säsongsdebut och allt.

På lördag ska vi hämta hem lilla Timpa som är saknad här hemma! Dock tror jag att Gina har haft det ganska lugnt och skönt trots att hon kommer bli glad när han kommer hem. Ha en trevlig lördagskväll & glöm inte att släcka lamporna kl 20.30 då det är Earth Hour!


Löptik i huset

Jo minsann visst känner jag min lilla tik rätt.. I veckan har hon börjat löpa! Blir lagom till att kunna vara med på Gåsahoppet som det var tre veckor till igår, fredag. Hon kommer säkert vara lite snurrig i huvudet fortfarande men det ska bli roligt att ställa upp ändå så får det helt enkelt gå som det går. Gina är inte jätterolig att träna med när hon löper för hon är inte motiverad och har fokus på allt annat känns det som. Dock hoppas jag att det ska gå bra att träna lite agility! Jag tror att det går lättare än att träna in trick då det är mer action i agility. Däremot kommer hon säkert att stanna och lukta under tiden som vi tränar men det får jag leva med dessa veckor. Hade varit skönt om hon slutat med deet eviga "löptiksnosandet" till Gåsahoppet men det sitter kanske i lite tills dess.. Det återstår helt enkelt att se!

Nu håller mamma på att plocka ihop Tim's saker för idag bär det av till Mönsterås för att lämna honom hos min mormor och morfar. Där får han stanna nu några veckor tills läget är stabilt här hemma igen. Det kommer antagligen att kännas tomt med "bara" Gina igen men hon lär njuta av att få all uppmärksamhet igen!

Sista året på gymnasiet gör man ett projektarbete där man helt själv väljer vad man vill arbeta med/om. Kajsa och Annie i min klass har gjort sitt projekt om klickerträning och detta har resulterat i en jättefin, bra och informativ hemsida om ämnet. Titta gärna in där, det finns massor att lära! Själv ska jag börja träna Gina på att stå med alla fyra tassarna i en låda! Deras hemsida hittar ni här: www.klickerprojekt.wordpress.com


Vårväder

Nu tycker jag att det har varit vår i luften de senaste dagarna. Solen har skint och det har varit plusgrader. Dock är det fortfarande kallt på nätterna så snön smälter inte bort särskilt mycket.. Nu är det riktigt härligt att gå den dagliga långpromenaden, till skillnad mot de senaste månaderna då det har varit både kallt och mörkt. Det gör så mycket att det är ljusare på morgonen när jag går morgonpromenaden, man blir lite gladare och det känns faktiskt som att det snart är vår på riktigt.

Även Gina tycker bara att det är bra att det blir varmare och att snön smälter bort. Hon är ingen vinterfantast precis så nu kommer den del av året då hon tycker om att gå ut! Hon har njutit av solen de senaste dagar då jag alltid har hittat henne liggandes i solskenet, även om det innebär att hon måste ligga på golvet (!). Damen är på gång att börja löpa och jag tror att hon börjar i veckan som kommer. Det blir bra för då är hon klar före Gåsahoppet samt att hon inte löper igen förrän mitt i sommaren då det knappt är några tävlingar. Skönt att löpet ser ut att komma så pass lägligt när det gäller agilitysäsongen! Får bara hoppas att det kommer igång nu snart också... Tim ska få åka till min mormor & morfar under tiden som Gina löper. Han kommer nog bli så bortskämd där så honom drabbar det inte. ;)

Hundarna får alltid mat runt fem på kvällarna. Gina som alltid har varit lite kräsen med maten har blivit ett matvrak sedan några månader tillbaka! Antagligen har konkurrensen med Tim en del med det att göra. För en stund sedan kom Gina upp och satte sig nedanför mig och småskällde och gjorde andra små konstiga ljud ifrån sig och klappade mig på benet med tassarna. Jag undrade vad hon höll på med tills jag kom på att jag missat att ge hundarna mat med en hel halvtimme. Katastrof om man frågar Gina.. Jag frågade Gina om hon ville ha mat och med den meningen i huvudet rusade hon ner till köket och jag tog det som ett ja.

Nu ligger hon mätt och belåten på filten i sängen och studerar den underbara solnedgången som går att beskåda från mitt fönster denna första söndagskväll i mars.



Ikväll är solnedgången lika fin som den var denna höstkväll


RSS 2.0