Ny säng

Idag kom mormor och morfar på besök från Mönsterås och med sig hade de en ny säng till Gina! Jag nämnde för morfar förra gången att jag ville ha en i trä till henne och nu var den färdig. Dock hade han inte hunnit lacka den men det får jag göra i veckan. Den blev mycket bra och passar bättre in i rummet än den förra. Först var Gina lite fundersam men efter att ha bäddat runt lite i filten la hon sig ner och somnade. Det är bra att hon vilar upp sig inför kursen ikväll!

image50
image51

Träning

Nu på förmiddagen har jag och Gina varit på brukshundsklubben med dvärgpinscher-kompisen Midas, hans "syster" Wega och deras matte. Vi började med att träna lite lydnad och jag tycker att Gina var duktig idag. Jag tränade bl.a. stanna kvar och inkallning med henne. Hon lyssnar bra och klarar av att sitta kvar även att man ser att det rycker i benen. ;-)
Nu behöver hon bara sitta kvar korta stunder men de ska successivt bli längre, matte får inte gå iväg allt för långt på en gång. På tisdag börjar grundkursen i lydnad så där lär vi lära oss en hel del, det ska bli roligt både för mig och Gina. Sedan lekte Gina och Midas en lång stund och vilken fart två DP's kan få upp! Ibland stack de iväg in i skogen men Gina var faktiskt den som först kom när vi ropade - skoj! Hon fick även busa lite med valpen Wega, 4 mån. Det var roligt. Men roligast är nog ändå att få leka dvärgpinscherlekar med en äkta dvärgpinscher!
Det ska starta allmän agilityträning på söndagarna när vädret blir bättre. Då får vi åka dit och träna. Det är ju lite synd att det inte blir någon agilitykurs denna terminen men detta blir en bra lösning på det. Det tycker nog både jag och min älskade lilla hoppglada DP vid namn Gina!


Full fart


Spanar efter Midas


Lite tjejsnack med Wega


Midas och Gina sitter still några sekunder

10 månader

Idag blir Gina, och hennes syskon, 10 månader gamla. Det har vi firat med att vara ute i det härliga solskenet i ett par timmar! Det är riktigt härligt att sola sig, tycker Gina. Nu lär det nog bli ännu mer bus med Elliot!


image45

Gina och Elliot i somras

Solsken

Idag har vi varit ute i skogen med en vän till mig och hennes 4-åriga labrador Signe. Mycket roligt tyckte Gina som hade någon att springa och busa med. De for över stenar och under stockar, allt möjligt. När Signe däremor hittade ett dike att bada lite i följde inte Gina efter. Usch och fy för att bli blöt i onödan om tassarna! Även att det var mycket lek så tränade vi lite med dem på fältet. Gina skötte sig bra och lägger sig ner ute nu även om det är lite fuktigt i marken.
Det är bra att kunna träna inkallning med henne när det är en annan hund som hon känner en bit bort så att det blir lite störning. Sen när vi har tränat ett tag får hon leka fritt och så springer hon bort till Signe i sådan fart att det vara ser ut som ett brunt streck. Att det kan gå så fort, från 0-100 km/h på tre sekunder ungefär. ;-) Nu sussas det sött där borta i hundbädden efter denna 2-timmars utevistelsen!


Signe och Gina


Ronelkas Gina


Kram på dig!

Du är mitt allt

image37

Ad astra per aspera.
- Till stjärnorna genom svårigheter.





DP-kompis

Igår var jag och Gina på vår brukshundsklubb på den måndagsträningen. Det var såklart flest hundar där som tnade imponerande lydnad, tydligen är det tävling på söndag också så det var full aktivitet. Så vi tränade lite på en annan nivå när vi gjorde kontakt-övningar med störning. Men alla har ju varit där någon gång! Jag tycker att hon skötte sig bra och jag hade henne lös kortare stunder utan att hon sprang iväg. Till Gina's förtjusning så var klubbens andra dvärgpinscher där - Midas. De hade väldigt roligt tillsammans när de lekte sina "DP-lekar". Det är roligt för Gina att hon har en kompis här och vi kommer träffas rätt ofta så att de får leka, men även träna, tillsammans. Midas har gjort MH där och det var roligt igår när det var någon av de alla med brukshundar som sa till en annan "Ser du den där lille där? Han har minsann gjort MH!", rätt imponerade. Vi får väl se vad de säger när Gina & jag tävlar i skydd. Skämt åsido, men det är roligt att visa att de små också kan! När vi kom hem åt hon sin kvällsmat och sedan var det godnatt.
Ikväll blir det en långrunda men först måste det göras lite läxor....

image36

Idag bjuder vi på ett misslyckat, men lite roligt kort!

Februari

"Idag har jag faktiskt varit en större stad än den jag vanligtvis brukar shoppa i, nämnligen Karlskrona. Jag hade hört från säkra källor att det skulle finnas goda grisöron där - och det stämde minsann! Det fanns många att välja mellan och jag tror allt att jag valde det bästa. Sedan spanade jag in staden lite och matte fick följa med mig och kolla på gulliga karlskronit-hanhundar. Det är alltid trevligt att höra hur de har det i denna blåsiga stad.När vi hade gått där en stund fick jag lägga mig i bilen lite och tugga på mitt nyinköpta öra medan resten av familjen skulle kolla i andra, tråkiga, affärer. När de äntligen kom tillbaka åkte vi hem. Min alldeles egna matte och jag gick sedan en långpromenad tillsammans och jag fick springa lös på ett fält. Jag tycker om att busa med min matte och jag tror allt att hon tycker om att busa med mig också! Nu har vi kollat på en film i soffan och jag ska se om vi inte ska ta och gå ut en runda nu. Ha det bra!"

image35

Stort fält att busa på!

RSS 2.0