GOD JUL

Vi önskar Er alla en riktigt God Jul!


Härliga vinterpromenader

Nu är det riktigt fint vinterväder! Tim älskar snön medan Gina och Astor uppskattar den lite mindre. De följer dock glatt med på promenader och idag gick vi en lång i skogen. Vi får hoppas att det inte smälter bort utan ligger kvar nu när jag får lov imorgon så det blir många sådana här härliga dagar till. Hundarna trivs tillsammans och Gina trivs med två hanar i huset! Nu är det matdags för den lilla flocken men först tänkte jag lägga upp två bilder från promenaden idag. Det är verkligen inte lätt att arrangera en bild med tre busfrö!




Livligt

Hinner inte skriva så mycket mer än att det är fullt ös i huset med tre hundar! Allt fungerar bara bra. Ska försöka ta ett kort på hela flocken i veckan. Vi hörs när jag har JULLOV! Ha det bra tills dess.



Stress

De sista veckorna innan lov är alltid extra stressiga med prov, redovisningar, inlämningar m.m. Det går åt mycket tid till det men om man bara vill så hinner man med roliga saker också, som hunderiet.

Allt går bra med Tim & Gina. Man ser tydligt hennes dominans över honom när han lägger sig på rygg och slickar henne i mungiporna. Det är härligt att se att de trivs så bra tillsammans! De buser en hel del men Tim är lite mer "ihärdig" än Gina så det är oftast hon som får säga ifrån att det är nog. Man märker att han tyr sig till mig... Det kan visserligen vara rätt förståerligt eftersom det är jag som ger mat, tränar och oftast går ut med dem. Mammas hund & mitt bekymmer kanske? ;-) Nej men det är verkligen en härlig hund och han är uppmärksam på mig. I veckan har jag tränat på att han inte ska hoppa upp på människor/bord/diskbänk m.m samt sitt. Det har gått riktigt bra, han lär sig snabbt! Han tycker väldigt mycket om att bära runt på saker i munnen... Härromdagen tog jag fram ett par strumpor, vände mig om, och när jag kollade tillbaka sprang han runt i rummet väldigt stolt, med strumporna i munnen! Igår tog han mammas garnnystan när hon satt och stickade och sprang iväg med det, så det är mycket bus i detta hus! För att han ska få utlopp för lite av denna lust att bära saker får han varje morgon bära någon av mina saker och när vi hämtar posten får han hänga med och bära in reklamen. Sedan leker vi såklart med bollar och den nyinköpta dummien som är populär. Dock är det inget som slår favoriten boll.

Igår var vi hemma hos Tina och la spår. Gina fick ett rätt långt med Z-svängar. Det gick bra! Hon stannade upp och spanade lite en gång när hon hörde att Viggo hade hittat sitt spårslut, en pipleksak. Tims spår gick bra för att vara första gången, tycker jag. Han stannade upp ett par gånger och tittade på mig och såg lite frågande ut. Men när jag visade spåret med handen kom han på var han höll på med och fortsatte. Det var ett rätt kort och ganska rakt spår i blåbärsris. Sedan var vi och köpte leversnittar och oxöron som var mycket uppskattade!

Nu ska jag återgå till skolarbetet... Ha det bra!


Nytillskott

Lite hastigt och lustigt så har Gina idag fått en bror. Det är 15 månader gamla jakt cocker spanieln Tim. Det har varit tal om att vi ska få honom tidigare. Eftersom hans framben är felvinklade kan hans husse inte använda honom till jakt, vilket var tänkt. Dock lider han absolut inte av det men att springa flera mil i svår terräng är inte bra för honom. Nu blev det lite akut eftersom hans husse var tvungen att bli opererad och därmed få hjälp med sina fem cockrar. Han ringde mamma och undrade om vi vill ha Tim och nu är han här på prov. Så om allt kommer fungera bra kommer han få stanna hos oss! Det har gått bra idag. Han är väldigt livlig och busig precis som man ska vara när man är unghund. Gina och Tim leker bra ihop. Eftersom han är modell jakt är han lite mindre & smidigare än de vanliga cockrarna. Han har dock varit van vid att bo i hundgård och därför är det lite nytt och spännande med allt inomhus. Han ska få sova i sin bur inatt där han känner sig trygg. På grund av hans framben kommer jag inte träna agility med honom utan jag ska satsa på lydnaden och spår. Äntligen har man en hund som verkligen vill apportera! Tim bär runt på en, eller gärna två, leksak/er för det mesta. Det var minsann inte lätt att få en bra bild på urvädret men här kommer en där man ser hans framben, och den busiga uppsynen!


RSS 2.0