Veckan som gått

I onsdags var det månadstävling på HU. Gina diskade sig genom att gå vi sidan om däcket. Sedan stannade hon även i en tunnel och jag såg att hon tuggade på något. Jag fick senare reda på att det hade varit nybörjarträning före tävlingen så det låg alltså kvar godis där i. Såklart känner Gina det med sin näsa för godis...

Jag har även fått ett hemsnickrat däck som är superbra att träna på! Det är bara ett däck på en fot så alltså lär Gina sig att det är hålet man ska hoppa igenom och inte vid sidan av.

Igår tränade vi tillsammans med Tina och Marie på hundungdom. Då visade det sig att däckträningen gått framåt och hon tog det finemang alla gångerna. Hon hade hög fart och jag var jättenöjd med träningen.

Idag var det officiell tävling i Sölvesborg. Först var det hopploppet och Gina är fortfarande intresserad av nya lukter och springer med nosen i backen emellanåt. Antagligen sitter det ltie i efter löpet och så har hon väl inte riktigt vant sig vid nya tävlingsbanor ännu. Allt som allt blev det 15 fel och såklart tidsfel. Samma resultat blev det i agilityklassen. Dock är jag supernöjd med henne eftersom att hon inte så mycket som tittade åt domaren eller publiken. Jag upplevde det som att hon hade lite mer go i denna klassen men hon stannade före säcken och nosade ordentligt. Hon tog säcken i båda klasserna relativt snabbt! Det var underbart väder och sedan satt vi i solen och kollade på resterande startande. Vi träffade även två andra dvärgpinschrar och de sa också att deras hundar hade varit nosiga de första tävlingarna.

I veckan som kommer ska vi träna på farten och satsa allt på tävlingen på söndag som är på hemmaplan!

Olofström

Idag styrde jag & Tina bilen mot Olofström och serietävlingen. Vädret var inte det bästa utan det var molnigt, lite blåsigt och endast runt 5°C. Alltså inte det bästa vädret för Gina utan hon tyckte inte att det var superroligt att vara ute i det. Dock sken det upp senare inför vårt hopplopp och då blev det riktigt varmt och skönt. et var en trevlig dag & vi tackar för trevligt sällskap (som alltid)!

Vårt första lopp var i agilityklassen och det var en rätt enkel bana med raksträckor och ett lite knepigt byte. Jag gjorde inte riktigt rätt på bytet utan jag var för sakta och kom i Ginas väg. Men hon är duktig på att ändå behålla fokus då ochvi kunde lösa det. Sedan hoppade hon vid sidan av däcket och jag kan inte förstå varför hon har börjat krångla med det! Resten gick bra förrutom att hon stannade och luktade i en tunnel. Det blev allt som allt 15 fel och en ganska dålig tid pga att jag fick ta om däcket ett antal gånger och just den lilla luktningen i tunneln.

Hoppklassen gick som den förra ungefär förrutom att vi diskade oss på däcket. Hon tog säcken efter en stunds funderande även idag & här gick slalomet galant! Roligt att se framsteg på det man tränat på. När tävlingen var slut tränade jag däcket, tunnlarna och säcken. Då gick allt super efter några gånger så det är lite typiskt att det inte går bra den första gången. Gina är också ganska långsam på tävling, det ser man t.ex.på filmen från Gåsahoppet. På träningarna är det ett helt annat go i henne och mycket mer fart. Jag tror att det beror på att vi alltid tävlat på nya platser med nya hinder, lukter m.m. Så jag tror att hon kommer få upp självförtroendet & därmed farten när hon blir van vid att tävla på nya klubbar. Vi har ju bara tränat på HU & BK i Karlshamn så det är väl inte så lustigt att det blir lite speciellt nu. Vi får se hur det går på månadstävlingen på hundungdom på onsdag. Då är hon ju på "hemmaplan" så då hoppas jag att farten är med oss! Ska även träna raksträckor och lätta svängar nu ett tag där Gina själv hittar vägen. Alltid är det något som man behöver träna på men det är ju det som gör att det är så roligt! Att hon missade däcket och att hon tar lång tid på sig i säcken ser jag inte som ett stort problem då jag vet att detta kommer bli bättre & bättre ju mer vi tränar/tävlar!

Ikväll gick vi en härlig runda i skogen så Gina kunde vara lös & jag kastade boll till henne och busade. Det är härligt att så mycket liv & energi ryms i en så liten kropp.

2 ÅR!

Idag fyller min älskade Gina redan 2 år. Tack Gunnel & Rolf på kennel Ronelka's för att jag fick äran att få äga denna underbara individ. Jag njuter av varje dag vi får tillsammans och jag hoppas att vi har många härliga år framför oss. Gina hälsar till sina kullsyskon och hoppas att de har det bra.

Här kommer några bilder från de första dagarna efter Ginas flytt hit.








Lugnt

Igår var vi och tränade med Tina och hennes Viggo på hundungdom. Det var strålande väder och hundarna var verkligen på humör för lite agilityträning. De två går så bra ihop nu och det är roligt att se dem tillsammans. Agilitybanan har ett fårstängsel runt om och igår gick det förbi två stora hundar i varsitt flexikoppel. Gina skulle såklart kolla vilka det var och jag fick ingen kontakt med henne när jag ropade. Ägarna till hundarna släppte även ut flexit så att deras hundar kom ända fram till staketet. Lite onödigt gjort tycker jag eftersom att de såg (och hörde) att Gina stod där. Även Viggo vaktade och de två triggade verkligen upp varandra! Tillslut kom i varje fall min lilla buse & jag är glad över att hon aldrig sprang fram till de främmande hundarna.

Själva träningen gick bra. Vi byggde upp en mindre bana där slalom förekom två gånger vilket var bra eftersom att vi behöver öva på det. Gina hade fart i slalomet nu och mer eget framåtdriv. På tävlingen i lördags var jag lite väl seg som höll tillbaka henne så pass som jag gjorde där men det skyller jag på nerverna. ;-) Dock behöver vi träna mer på slalomingångarna, men det behöver man nog länge.. Säcken gick även den bra & hon börjar ta den utan det där lilla väntandet i början av den innan hon bestämmer sig för att springa igenom den ändå.

Nu ska vi bara träna lite slalom i trädgården innan söndag då det är dags för serietävling i Olofström. Det ska bli roligt!

Filmen

Här kommer länken till filmen!


http://www.youtube.com/watch?v=c_2j-yH6Fn8&feature=channel_page

Gåsahoppet

Igår var det alltså dags för Gåsahoppet. Vi behövde inte åka förrän halv tolv så Gina kunde vila upp sig ordentligen på förmiddagen. Tävlingen hölls inomhus i en bollhall. Eftersom att det var två banor så var det även två speakers & såklart en massa hundar och människor. Det gjorde att det var rätt högljutt så det var skönt att vädret ute var toppen så att man kunde vara ute emellanåt. Det är bra att Gina slappnar av bra i sin bur & att hon sover där trots allt detta oljud. Hon var laddad igår & före banvandringen släppte jag henne på det stora fältet bakom hallen. Där träffade hon hundkompisen Denise, en tollare, från K-hamn BK som hon busade med. Sedan höll Tina min lilla buse när jag & Marie gick banan. Det var en rolig bana med mycket flyt i! Vi hade startnummer fyra, så vi fick gå direkt och vänta på vår tur.

Gina skötte sig bra i starten, hon inväntade mitt kommando och hon hoppade första hindret! Ett tag hade hon för sig att man alltid ska gå runt det.. Sedan var det hopp & tunnlar innan slalom, som även det gick bra. Efter slalomet var det ett hinder som stod rakt fram så att säga som hon sedan skulle runt för att vi nästan skulle tillbaka igen. Då var jag för otydlig & för sakta med att handla henne så där hoppade hon det hindret tillbaka också, alltså blev det en diskning där. Senare vid tunneln fick jag heja på henne och tillslut tog hon sig igenom. Åh så glad jag blev då! Dock tappade vi lite tempo där så de första hindrena efter gick lite sakta. Men hon tog sig i alla fall över och vi fick upp flytet igen. Vi tog oss i mål & jag var helt överlycklig!! Hon skötte sig SÅ bra & jag är verkligen nöjd över henne. Hon gjorde inget av de bus jag hade förväntat mig, så som att skälla på domaren eller att springa ut till en hund i publiken. Att vi diskade oss hade ingen betydan och oj vad vi har fått blodad tand nu inför de kommande tävlingarna!

En film på vårt lopp kommer så fort jag fått den, håll till godo! Så länge får ni några halvtaskiga bilder. Det var inte lätt att få några bra där inne.


Starten


Hinder 4 av 20


Nöjd matte!

Laxaleden

Idag har vi gått Laxaleden som går utmed Mörrumsån. Vi började i Svängsta och gick ned till Mörrum. Det var riktigt fint väder och Gina kunde vara lös i stort sett hela tiden. Hon var duktig och skällde inte på fiskarna som stod utmed ån. Vi var ute i ungefär tre timmar så nu är vi väl värda en slapp kväll i soffan! Håll tummarna för oss imorgon, vi är laddade men jag tror att hon kommer ta en svängom domaren och skälla lite....









GLAD PÅSK



GLAD PÅSK önskar Julia & Gina

2009

Planering 2009

Agility

11/4 Oxie BK Ho1
19/4 Olofström BK Serietävling
22/4 Karlshamn HU Månadstävling
25/4 Sölvesborg HU Ho1 Ag1
3/5 Karlshamn HU Ho1 Ag1
10/5 Höör BK Ho1 Ag1
13/5 Karlshamn HU Månadstävling
16/5 Sydöstra Skånes BK Ho1 Ag1
24/5 Lund BK Ho1 Ag1
27/5 Karlshamn HU Serietävling
6/6 Växjö BK Ho1*2 Ag1*2
17/6 Karlshamn HU Månadstäving
21/6 Simrishamn BK Ho1 Ag1
23 & 25/7 Kristianstad BK "Snapphanefejden" Ho1*2 Ag1*2
18/8 Karlshamn BK Serietävling
6/9 Eslöv BK Ho1 Ag1
19/9 Emmaboda BK Ho1 Ag1
26/9 Nybro BK Ho1 Ag1

Utställning

25/10 Blekinge KK inoff.
ev. 31/10 Småland-Öland KK int.

Kurs

Ht - Tävlingsagility

Övrigt

Ht - Ögonlysning & patellaundersökning



Lite träning

Idag har det varit en bra dag för Gina. Alla är ju hemma denna veckan och bara det gör allt mycket roligare! Men idag fick hon följa med mamma och en vännina att gå "Laxaleden" utmed Mörrumsån. Vädret var fint och det var en del fiskare att spana på. Gina hade tydligen busat mycket i boklöven, det tycker hon är superskoj. Särskilt om man kastar upp dem i luften för då får hon nästan fnatt och bara kutar runt runt. Hon är för söt den lilla damen!

Nu på eftermiddagen åkte vi upp till bruks och tränade agility. har inte varit där sedan i höstas så det var roligt. Jag hittade på en bana av hindrena som stod där och tränade delar för sig först och körde hela sist. Första gången tog hon säcken galant. Sedan krånglade hon två gånger så att jag fick lyfta den men efter det var det inga problem igen. Jag måste gå ganska långt bort från den och verkligen tagga henne genom att ropa, tjoa och heja på henne. Det är väldigt bra att hon inte springer ut från den utan att hon stannar där inne. Så jag är väldigt nöjd med att vi fixade den så bra till slut. Tränade även full slalom (12 pinnar) och hon tycker inte att det är superskoj och vill gärna hoppa över en i mitten men det gäller att ha henne under kontroll och se till att hon tar en. Det är inte det att hon inte vill/kan utan bara att hon vill att det ska gå snabbt, snabbare men allra helst snabbast. Så på lördag får slalomet hellre ta lite längre tid än att vi får fel på det.

Annars var det inga problem när jag körde hel bana, kontakfälten sitter och däcket på bruks har alltid fungerat. Vissa vill hon gärna hoppa igenom men jag hoppas att det ska gå bra i Malmö. Då är vi ju bara med i hoppklassen vilket innebär att balanshindrena inte är med. Det gör i och för sig inget för oss då hon tar kontaktfälten bra. Men agilityklass 1 går på fredag och jag tror att det blir bra att mjukstarta med enbart en tävling första gången. Tävlingen är inomhus och vi tävlar rätt sent på eftermiddagen så jag tror att hon kommer vara rätt trött i huvudet som det är. Ska försöka få med mig hennes bur så att hon kan vara i den. Där lugnar hon alltid ner sig och somnar även om det är fullt med oljud runt omkring henne.


Gina älskar att sola!

Påsklov

Har inte varit mycket att skriva om denna veckan då vi mest ägnat åt oss långpromenader p.g.a löpet. Gina har inte påverkats så mycket av det och är rätt rolig att arbeta med ändå. Vid vissa löp har hon blivit tjurig och helt okontaktbar så jag är glad över ett så här pass "smärtfritt" löp! Dock tränar vi slalom i trädgården och det går framåt med vänsterslalomet. Nu kan jag även sätta henne i början av slalomet och gå förbi det och sedan ge kommando för att ta det. Det är alltid roligt med framsteg, såklart. Idag har vi varit uppe på hundungdom och kollat på deras träningstävling. Var ca. 160 starter tydligen och riktigt skoj att kolla på. Kändes lite surt att inte få vara med men vi spanade in & hejade istället. Laddar inför lördag nu också. Då satsar vi hårt med en officiell tävling och allt. Herregud säger matte, skoj säger hunden.

Det soliga & varma vädret håller i sig och Gina satt verkligen och solade på tävlingen idag. Riktigt härligt! Snart ska vi ut och sätta oss i trädgården och läsa. Eller vi och vi.. Jag rättare sagt. Gina springer mest runt och jagar de arma små spindlar och flygande insekter som hon tycker är irriterande. Våren är underbar!

RSS 2.0