Hundvakt

Idag på förmiddagen kom jag hem efter att ha varit iväg några dagar. Nu på kvällen har Ginas favoritkompis, dvärgpinschern Midas, kommit hit. Han ska vara här till fredag och Gina tycker att det är så roligt så med sällskap! De har busat för fullt och vi har gått en långrunda så nu sover de båda. Det ska bli skoj att ha två hundar denna veckan och det passar bra eftersom att det är sista hela veckan i skolan och att det därför är ganska slappt. Ska ta några bilder på dem så ni får se hur söta de är tillsammans. Ha det bra!

Chockad

Jag kan knappt tro det, men min hund SPRANG som vanligt på tävlingen idag!!

Jag och Kajsa åkte tåg ner till Lund för att där, med lite tur, hitta rätt buss som stannade alldeles vid brukshundsklubben. Vädret var då mulet men efter en stund började det såklart regna. Då kändes det tråkigt eftersom att det var precis vad som hände även förra helgen. Det växlade mellan att regna och vara uppehåll. Såklart ösregnade det när jag skulle värma upp Gina inför första loppet agilityklassen, sedan var det uppehåll när jag gick banvandringen och såklart började det regna före vår start. Jag hann inte mer än att ta av Gina halsbandet innan hon satte fart över första hindret, så laddad var hon! Dock kom slalom som hinder nr. 2 och där blev det en vägran. Det var helt sjukt, hela loppet gick snabbt, i snudd med lika bra som på träning! Vi drog dock på oss några fel till och en disk när hon sprang upp på ett hinder för att jag inte var med henne riktigt, jag fattade ju knappt vad som hände. OJ vad nöjd jag var efter, i regn och allt!! Jag klockade oss på filminspelningen sedan och vi hade klarat referenstiden!

Sedan blev det uppehåll resten av tävlingen och hoppklassen var en rätt lätt bana med mycket flyt. Den var även ganska kort och ref. tid 39 s. Andra hindret var säcken (den var inte med i ag) och hon har aldrig tagit den så fort på tävling som idag. Sedan blev det en konstig, eller onödig rättare sagt, vägran på hinder fyra. Slalomingången gick fint men hon gick dock ur av någon anledning, fem fel. Allt som allt blev det 10 fel och tiden 38.14!!! Vi klarade ref. tiden även att de båda felen tog x antal sekunder!!

Jag är helt överlycklig och det känns underbart. Nu är vi med i leken!

Hemma från Berlin

Igår kom jag hem från en studieresa i Berlin. Det har varit mycket spännande dagar och vi har haft fullt upp för att hinna se och göra allt vi ville. Tyvärr ösregnade det i torsdags, sista dagen, då vi skulle se på bl.a. Brandenburger Tor, så den har jag mestadels sett underifrån. Annars har vädret varit kanon. Lägger in några bilder som smakprov på vad vi upplevde, jag kan verkligen rekommendera er att besöka Berlin!


Koncentrationslägret Sachsenhausen som var ett av de minsta med "endast" 200 000 offer. Känslan att besöka det var obeskrivbar, man förstår nog egentligen inte dettta fruktansvärda som hände här.


Checkpoint Charlie


Europas största och mest morderna centralstion finns i Berlin!


Gedächtniskirche och lite av den nybyggda, väldigt moderna, kyrkan till höger.


En rest av berlinmuren.



Dålig dag

Behöver jag nämna mer än att det regnade och blåste i Sjöbo?

Gina var inte alls så laddad som hon var när vi lämnade soliga Karlshamn idag på morgonen. Till en början var det fint i Sjöbo också men lagom till min första banvandring började det regna.. Lilla hunden brydde sig först inte om det men ju mer vi var ute i det desto värre tyckte hon att det var. Jag kan hålla med, det var inte alls skönt. Första banan tog vi oss runt med 10 tidsfel och 5 onödiga hinderfel pga en vägran. Dock var det en knepig slalomingång, man skulle vända helt om och ta slalomet tillbaka men den fixade vi! Hon tog även säcken lite fortare än vanligt vilket är toppen. Tidsfelen berodde väl på att det gick rätt sakta för man måste ju lyfta på benen extra mycket när det är blött i marken och på lite omotivation.

Hoppklassen var ännu värre. Där märkte jag redan i början att hon helt enkelt inte ville. Slalomingången fixade hon dock, underbart! I säcken väntade hon ett bra tag men jag märkte att hon tvekade när hon väl bestämde sig för att gå igenom och att hon krafsade för att ta sig fram, antagligen var den lite blöt inuti och släpet rätt tungt, så jag hjälpte henne genom att lyfta den. Jag tyckte att det var lika bra för hellre det än att hon ska tveka mer på den nästa gång.

Så sammanfattningsvis en rätt kass dag men det är ändå roligt att vara på tävling med trevligt sällskap, idag i form utav Malin och Scilla.  Nu laddar vi om inför Lund nästa söndag och hoppas på ett bättre pinscherväder då!

Laddar

Vid tio åker vi till Sjöbo i Skåne för att tävla två officiella lopp. Det kommer bli en underbar dag för agility och vi är otroligt laddade! Det huvudsakliga målet idag är att inte få några tidsfel. I onsdags var det månadstäving på HU och om matte inte hade varit så dum i starten hade vi fått ett felfritt lopp utan tidsfel. Jag bar in henne på banan och tänkte att vi skulle göra en flygande start. Dock hann stackars Gina inte hinna se hindret och fokusera innan jag kommenderade henne att hoppa. Hon rev det och när jag skulle ta om det från början så hoppade hon det tillbaka, alltså disk. Men annars var jag jättenöjd med loppet och nu börjar det bli mer fart i tunnlarna! Även säcken på HU går galant, hon stannar inte inne i den innan hon springer igenom. Jag hoppas att det går lika bra på tävlingen idag, jag märker att hon vänjer sig och bli säkrare i situationen för varje gång.

Vi hörs ikväll!

Höör BK

Idag var det som sagt var tävling på Höör BK som gällde. Redan kl. 6.00 körde jag & Malin härifrån. Vädret blev superfint, solen sken och det fläktade lite lagom. Jag startade först i agilityklassen och på slalomet diskade vi oss. Då hade vi före dess fått en vägran vid ingången. Gina gick ur slalomet och när jag skulle ta inne henne igen (fattar inte varför jag inte gjorde om hela) så ledde jag inne henne på fel håll & då blev det en disk. Domarenfunderade dock på disken ett tag, om jag gjort rätt eller inte, och blåste när vi var mitt inne i en tunnel. Jag blev lite fundersam hur man kan diska sig inne i en tunnel eftersom att vi hade tagit rätt ingång och allt. Annars så var hon rätt seg men emellanåt fick hon upp farten. Malin sa att den var bättre än vad den varit så det är en förbättring! Det är så skönt att ha folk som ser sådant, jag kommer knappt alls ihåg vad som hände efteråt. Hon brydde sig inte heller om domaren på hela tävlingen och det är jag glad över.

Hoppklassen gick desto bättre! Där var farten mycket bättre även att det blev 6.94 s i tidsfel. Referenstiden var 36 s så det var en rätt snabb bana. Slalomingången gick perfekt! De 7 s ligger i att hon stannade en bra stund i säcken och att hon tog en stor sväng mellan två hinder. Det beror dock på mig då jag skulle varit mer tydlig där och ropat på hennes uppmärksamhet. Då hade svängen blivit betydligt mindre och vi hade sparat sekunder. De där tidsfelen gör dock inte så mycket nu då jag fick bevis på att hon kan nolla ett lopp. Hon blir säkrare på hindrena för varje tävling vi kör och då kommer ju även farten!


På promenad efter loppen


Gina kollar på agility

Shopping

Idag var jag i Kristianstad och besökte äntligen djuraffären där. Har varit nära flera gånger men nu blev det äntligen av. Jag hittade ett tunt regntäcke som är perfekt då vintertäcket är för varmt. Det var även nedsatt så det blev en bra affär. Gina fick även ett nytt halsband som är lätt att knäppa av eftersom att det är snabbknäppe. Det går även att dra över huvudet som ett vanligt halvstryp. Bilden på det blev väldigt dåligt och det är knappt att man ser att det är döskallar som de vita fläckarna ska föreställa... Så nu är Gina tuff även på utsidan. ;-) Hon har börjat få lite plack/tandsten så jag passade på att köpa Plaque Off. Den första dosen slank lätt ner med kvällsmaten nu. De ska endast ha en gång om dagen på maten så även jag ska nog komma ihåg att ge henne det. Det tar 2-8 v innan man ser resultat men jag ska meddela när jag ser någon skillnad. Gina får även en Denta Stick varje dag plus att hon älskar sina tuggben, så nog ska det inte bli några tandproblem här inte. Hoppas jag i varje fall.

I veckan har vi hunnit med två träningar. Båda var fulla med fart och energi så jag hoppas verkligen att det är så även imorgon då vi tävlar i Höör. Igår tränade jag extra på slalomingångar och byte före slalom och det går bättre och bättre med det. Mitt mål för imorgon är att inte diska oss samt att inte få vägran/fel på slalomet. Sedan får vi väl se vad busen hittar på för nåt imorgon... Vi startar som etta imorgon också, det verkar vara våran siffra, så det är ju vi som sätter ribban! Förhoppningsvis så placerar man sig efter startordningen? Skämt åsido men jag hoppas att det blir två bra lopp imorgon och att vi klarar målen med tävlingen. Vi måste åka härifrån runt 6.00 så jag vet en hund som kommer vara halvt död när matte tvingar henne att gå upp! Som tur är startar vi inte förrän 9.00 och då hoppas jag att energin är laddad.

Den kennel Gina kommer ifrån, kennel Ronelkas, har fått valpar nu härrom dagen. OJ, vad det kliar i valpfingrarna när man ser dessa små söta varelser. Vi önskar er all lycka till med dem och hoppas att allt kommer gå bra. Det ska bli roligt att få följa dem.





Bilder

Här kommer tre bilder från tävlingen idag. Nummer två är lite rolig då man ser att hon gruffar åt domaren som står till höger om bilden. Jag tackar kennel Buskelund för bilderna!






Hemmatävlingen

Idag var det då Karlshamn HU's officiella tävling. Först ut var agilityklassen och den flöt på bra för oss men dock fick vi en vägran (5 fel) på slalomet då hon var påväg in på fel sida. Dock hann jag stoppa henne och då redde hon själv ut situationen. Annars var det inga fel förrutom 7,49 sek över referenstiden. De berodde bl.a. på att hon stannade på nervägen av A'et för att gruffa lite på domaren och att det tog några extra sekunder vid säcken samt då slalomet. Hoppklassen gick desto sämre och där blev det 15 fel, hon rev ett hinder, vägran på ett och vägran på slalomet som i förra loppet. Vi måste jobba på farten för att klara tiderna samt på slalomingångar och lite mer på säcken. Det är dock inga som helst problem med däcket som var ett av våra största bekymmer för ett tag sedan! Skönt när det ordnar sig och det ska det även göra med dessa "problem". Jag är otroligt motiverad och har en mängd ideér nu inför kommande träningar. Har inte bestämt mig om vi ska vara med på den allmänna träningen på HU eller om vi ska träna själva i veckan, men jag tror nog att det lutar åt både och.

Matte älskar sin hund!

Resa

I onsdags åkte jag och Gina till Hovmantorp för att stanna tills igår. Eftersom att det går dåligt med bussar dit i veckorna fick vi åka tåg. Det är ganska krångligt då man först måste åka till Karlskrona, byte till Emmaboda för att där byta till tåg till Hovmantorp. Denna gången var det även förseningar så det var ganska struligt. Dock blir jag så glad varje gång jag åker eftrsom att Gina är så otroligt duktig! Hon går från tåg till tåg och lägger sig snabbt ner och somnar, hon hälsar på människor och väntar snällt på stationerna. Vi har ju åkt tåg & buss rätt kontinuerligt sedan jag fick hem henne så det är väl inte så konstigt att hon är van.


Gina på tåget

Vi hade ett par härliga dagar i Småland med mycket sol och långa promenader. Gina är som sagt en liten soldyrkade och har inget emot att spendera en hel dag ute.


Här är det skönt!

Imorgon är det tävling på hemmaplan, KHU. Vi tränade agility en liten stund i tisdags och jag hoppas att hon kommer vara taggad imorgon. Förhoppningsvis känner hon sig rätt hemma där och kommer inte vara lite intresserad av alla goda dofter.. Det ska bli skoj och vi har som mål att inte diska oss, sedan får det gå hur det vill! ;-)

RSS 2.0