Träning

Dagarna flyger förbi och det är redan helg. Igår var vi på brukshundsklubben med Midas och hans matte. Vi tränade lite lydnad och sedan agility. Gina tycker att det är jättekul och särskilt tunnlarna. Balansen testade vi också för första gången igår. Det gick bra men störst vikt lägger vi fortfarande på kontaktfälten. När de väl sitter lägger vi på hela momentet. Det är väldigt skönt att få lite personlig träning och oj vad det ska bli roligt att börja kursen. Bara en dryg vecka kvar nu tills den börjar. Jag tror också att vi ska åka upp till hundungdoms plan någon gång och träna där. Kan vara bra att träna på hinder som ser lite annorlunda ut, annan miljö och så.

Jag har även börjat att cykla med Gina lite smått. Har bara testat korta sträckor kopplad ännu men hon verkar tycka att det är kul. Idag cyklade jag med henne i cykelkorgen tills vi kom till en runda i skogen som är "bilfri". Där fick hon vara lös medan jag cyklade istället för att gå. På ett ställe band jag henne vid ett träd och la ut ett litet spår till henne. Det är värst vad nosen kan gå när det vädras falukorv! Har läst lite om spår och det skulle vara kul att gå någon kurs så att jag kan lära mig på rikigt. Vi får hoppas att det dyker upp något sådant.

image62

Sovöra

398852-61

Snö

Nu har vi varit i Hovmantorp ett par dagar och här är det rätt mycket snö. Jag tror knappt att det var sådana här fina vinterdagar ens i "vintras". Solen skiner och det är riktigt härligt att vara ute! Det tycker även Gina och hon busar för fullt. Hon vill sticka ner den lilla svarta nosen i varenda fotsteg i snön! Förrutom att vara ute så mycket vi kan tränar vi och har det mysigt. Det är härligt att ha lov och fint väder gör bara saken bättre. Vi ser ändå fram emot när våren kommer på riktigt och Gina slipper ha täcke på sig så fort hon ska gå ut för att inte frysa svansen av sig. ;-)

398852-60
Gina vid sjön Rottnen

Lov

Nu är det äntligen lov igen och dagarna ska fyllas med mycket och ännu mer hund! Långa härliga promenader och träning. Idag fick jag besked om att vi kommit med på grundkurs i agility nu i vår och den börjar vi redan dagen efter den kurs vi går nu slutar. Ska bli jätteroligt att börja träna agility med henne på riktigt nu. Hade egentligen tänk vänta till hösten men nu har vi tid för något annat då. Kanske börja med lite spår och fortsätta med agilityn och lydnaden. Nu på lovet ska vi upp till klubben med Midas och han får visa Gina lite trix i agilityn. ;-)

Vi önskar er alla en riktigt

image59

Meriter

Kurser vi gått

  • Handlerkurs 2 dgr för Gerard O'Shea
  • Valpkurs med kullen 2 dgr enligt Valpskolan
  • Valpkurs agility
  • Grundkurs agility
  • Grundkurs lydnad
  • Freestyle grundkurs
  • Agilitykurs 2 dgr för Annika Allér


398852-58

Söndag

Idag har vi bara tagit det lugnt och skönt. Kom precis hem från en 1,5 h lång promenad med Linnea och Signe (labradoren). Det är riktigt härligt väder ute och Gina ville knappt gå in när vi kom hem. Idag på morgonen lyckades hon smita ut så matte fick gå ut i bara pyjamas och ropa på sitt busfrö. Det roliga är att när man själv är ute med henne springer hon inte iväg utan håller sig på tomten. Däremot när hon smiter ut är det precis som "nu ser inte någon vad jag gör så nu passar jag på att utforska omgivningarna". Hon brukar dock bara springa in på grannens tomt och stanna där. När jag sen kom ut för att ropa på henne står hon där och kollar på en som att hon aldrig hört ordet "kom" förrut. Grannen som var ute och klippte träden tyckte att det var roligt med lite hundbesök. Och visst kan man förstå att det är trevligt när en liten brunråtta kommer på oväntat besök? ;-)

image57
Gina med sitt lejon vid jul (hon älskar hans man)

Debut

Idag, som säkert alla redan vet, har vi varit i Malmö på utställning. Dagen började rätt tidigt och sedan var det en ca. 2 h bilfärd innan vi var framme vid mässan. Gina gick i juniorklassen med 13 st till tikar. Det var ungefär 10 som åkte ut med en tvåa, och Gina var en bland dem. Ska jag vara ärlig kanske hon inte skötte sig exemplariskt på bordet. Men samtidigt förstår jag att hon blir rädd när det plötsligt kommer två stora händer från ingenstans som ska öppna munnen på henne. Så hon ryggade tillbaka, men var inte alls aggressiv, och jag fick öppna munnen på henne istället. Det är den enda anledningen jag kan komma på till att hon fick en tvåa. Men jag är ändå så stolt över henne och det ska blir roligt att se hur det kommer att gå i Hässleholm i maj. Hon är ju trots allt min lilla stjärna, oavsett ettor, tvåor och treor! Sedan var det trevlig när det kom fram ett antal DP-ägare om tyckte att hon var fin och ville fråga vad anledningen till att hon blev utskickad var. Ni kan läsa hennes omdöme under "Utställning". Sedan spenderade vi såklart lite pengar också. Gina fick både halsband, namnbricka och såklart godis. Till mig själv hittade jag ett par söta strumpor med dvärgpinschrar på. Nu när jag var ute och gick med henne i solskenet känner man verkligen hur underbart det är att ha hund!

Grattis till alla som lyckades bra idag!

image55

image56

Kort inlägg idag

Nu börjar nerverna tala med mig. Ser jättemycket fram emot imorgon men det är samtidigt nervöst. Men det hör ju lite till faktiskt. Ikväll ska det bli lite klo-klippning och träning tror jag. Måste packa ner alla saker som ska med också så att inget glöms. Det är lika bra att sätta igång med en gång. Håll tummarna för oss!

Agility

Efter en lång dag på klubben med M1-kurs så är man rätt trött i huvudet vad gäller mentalitet och allt vad det innebär. Det var väldigt intressant och jag tror att vi alla lärde oss mycket. Det var en del saker som man inte alls tänkt på samma sätt som han tog upp. Jag skulle egentligen gått M2:an på lördag men det får bli en annan gång eftersom vi är i Malmö då. Vid kursens slut kom mamma med Gina som var överglad. Hon fick ju vara på klubben och som grädde på moset hittade hon sin matte där! När de flesta åkt hem tränade vi lite på planen för att sedan gå ner till hörnan med agility. Alla hinder är inte ute än men det gör inget eftersom Gina ändå inte får hoppa riktigt. Vi har inte alls tränat något med hindrena sedan valpkursen i höstas, och så har de varit inne över vintern. Men det var ändå fullt ös genom tunneln! Den tyckte hon var roligast i höstast också. Tänkte att jag skulle täcka säck-tunneln också när vi ändå var där. I början fick mamma hålla upp den men efter några gånger sprang hon igenom den när den låg på marken. Trodde inte att hon skulle göra det så snabbt men ibland så överrraskar de en allt. Hon var lite smått galen ett tag och sprang runt, runt och ut och in mellan slalompinnar och tunnlar. Så kan det bli när man har en liten DP som inte sett hinder på länge! Det ska bli roligt att åka upp på söndagarna och träna agility och få hjälp av de som kan. Hoppas att det kommer igång snart. Kan berätta att Gina har lärt sig ett lite roligt trix också. Hon kan hoppa upp i famnen utan att man behöver böja sig ned och lyfta upp henne. Det ser lite smått roligt ut faktiskt. Nu ska jag passa på och göra lite läxor medan Sniff sover. Vi hörs!

image54

4 mån

Lördag

Denna vecka har det varit dåligt med uppdateringar. Vi jobbar på för fullt med grundkursen och det krävs mycket träning hemma. Gina har en bra kontakt från början men nu ska vi börja träna upp de mer och mer med störning. När vi möter en hund är det roligaste inte att bry sig om vad matte säger. Sen vill hon inte gärna lägga sig ner på planen, men det kan man förstå om man kollar på hur marken ser ut på bilden. Det gäller att vara envis för tillslut så lägger hon sig ner, det är tur att man har en mat-fixerad hund ibland. Imorgon ska det vara en heldag på klubben, hundfritt, med mentalkunskap med klubbens MH-beskrivare. Jag tror att det kommer bli intressant och lärorikt. Har anmält Gina till att gå MH där i höst, får bara hoppas att vi kommer med.
Nu är det bara en vecka kvar till Malmö, tiden har verkligen gått fort! Har tränat henne på att stå och det har gått rätt bra. Hon är duktig på att visa tänderna vilket är skönt. Får bara hoppas att det går lika bra på lördag. I veckan ska det bli duschning också, vilket inte riktigt är någon favorit. ;-)

image53

Har anmält till Wold Winner -08 nu också. Ska anmäla till circuit-utställningen snart. Känns helt overkligt att vi verkligen ska dit!

9 v

image52

RSS 2.0