Gåsahoppet

Jag kunde inte låta bli, så nu är jag och Gina anmälda till säsongens första tävling som blir Gåsahoppet 2/4 nere i Skurup!


Agility

I onsdags tränade vi agility i ridhuset tillsammans med Marie och Tina. Tina hade med sig en bana med inte så många hinder där man körde många hinder flera gånger. Det är bra att inte behöva plocka fram så mycket när man inte är så många som kan bära. Det var rätt mycket flyt i banan med en del kluriga kombinationer. Gina hade mycket fart och vanligtvis när hon har det har hon glömt öronen hemma men i onsdags hade hon både fart och lyssnade fint på mig! Första varvet delade jag upp lite och jag blev förvånad när hon tog slalomet perfekt, det var ändå ett bra tag sedan vi tränade men det kom hon tydligen ihåg. Det var ett riktigt roligt träningspass och jag hoppas att detta håller i sig resten av säsongen! ;-)

Jag hade med mig Tim också och tänkte få honom att springa genom en rak och kort tunnel. Jag satte honom vid ena änden och gick själv till den andra och tittade & ropade på honom genom tunneln. Oftast sprang han runt om ändå men ett par gånger sprang han faktiskt genom den. Han tycker att det är så roligt att få vara med och svansen går som en trumvirvel och han vet varken ut eller in och är lite överallt men ändå ingenstans.. Med andra ord är han rätt stirrig att ha med men när han blir mer van hoppas jag att han ska lugna ner sig!

Efter påsk drar agilitykursen som jag ska vara med och hjälpa till på igång och det ser jag fram emot. Den kommer vara en gång i veckan ett bra tag och då ska jag passa på att träna både Gina och Tim när man ändå är på klubben. Idag har jag även anmält oss till de första agilitytävlingarna denna säsongen. Dock ska jag fundera några dagar till om jag ska anmäla till Gåsahoppet eller om vi ska stå över den tävlingen. Det återstå att komma fram till. Nu ska vi gå strandpromenaden med hundarna! Ha det bra i "värmen"!

SNÖ

Gina är inte direkt exalterad över all denna snö och kyla. I helgen var vi i Småland och där var det ännu mer snö än här! När jag vek av från den upptrampade stigen hörde jag plötsligt att Gina pep. Då hade hon fastnat i snön, för hon fick helt enkelt inte något fäste för tassarna utan sjönk bara ner och kom inte framåt! Dock gick det bättre när hon går efter mig men det var kämpigt för min lilla bus.




Jag ska ta mig i kragen...

.. både med det ena och det andra!

Först ut är bloggandet som måste och SKA bli bättre, jag lovar. Det är inte jättemycket som händer denna årstiden men lite finns det alltid att skriva om.

Jag måste inleda med att säga att det har varit, eller är rättare sagt, verkligen VINTER! Underbart tycker jag att det verkligen är snö när det ska vara snö & jag tycker att alla årstider har sin egen charm, även om jag föredrar ett varmare klimat. Gina däremot är inte nöjd över detta vita & kalla som ligger på marken. När det blir flera minusgrader tycker hon inte att det är särskilt roligt att gå ut. Jag var i Småland i helgen där det är ännu mer snö, och där kunde Gina knappt ta sig fram genom snön för att den var så djup! Snön bekommer dock inte Tim men jag ser hellre att det är några minus när man ska gå ut med honom, så att man slipper ha en snöboll till hund när man kommer hem. Tacka vet jag korthåriga hundar, säger jag bara! ;)

Gina & jag gick freestylekursen där vi lärde oss ett par nya tricks, men framför allt regler och hur man sätter ihop ett program. Jga håller på och lär henne att backa och det är lite knepigt. Jag började med att vända soffbordet på sidan och sätta det mot soffan så att hon itne kunde göra annat än att backa. Sedan har jag successivt flyttat bordet längre ifrån soffan tills det inte behövdes längre. Efter det har vi börjat träna på andra ställen än med soffan som "stöd". Hon behöver fortfarande ha exempelvis en vägg som hjälp men träningen går verkligen framåt! Det gör verkligen mycket att ha en hund som tycker att det är roligt att träna. Till skillnad mot den svarta besten... Nejdå han tycker också att det är roligt men jag jämför nog honom med Gina som är väldigt lätt/snabb att lära in. Med andra ord går det inte så fort och vi jobbar på att få bort handkommandot från ligg, samt början på vacker tass.

Jag har äntligen fått tag i en sladd så här kommer några bilder!


Astor på långpromenad på Sternö


Astor & Tim (som ALLTID blir suddig). Tim hoppade i havet så fort jag släppte honom lös så därav den frusna pälsen!


Promenad vid Stiby backe. Det var ett fint arrangemang innan Gina hörde något i skogen...


Som sagt var har Tim inga problem med snön!

RSS 2.0