Vad har jag gett mig in på?

Hät har det njutits av de sista lediga dagarna denna veckan! Har tränat lite i trädgården med Gina och nu har hjärnan äntligen kommit tillbaka till fullo efter löpet. Det är skönt att ha sin hund tillbaka igen. ;-) Nej, riktigt så stor skillnad är det ju inte men man märker att t.ex. koncentrationen och samarbetsviljan försvinner.

På söndag åker jag till fjällen för att vandra, ungefär vid Östersund. Jag har valt en kurs i skolan som heter "Fjällbiologi" och då åker man dit. Vi åker nattåg dit och hem så det blir fyra dagar att sova i tält.. Jag måste erkänna att jag börjar få lite smått ångest över det här men det blir nog bra när man kommer iväg. Hoppas jag. Mamma ska med som "hjälplärare" i år igen och det kan ju bli spännande att testa vår relation efter några dagar i fjällen utan mat eller riktig sömn och inte ens täckning på mobilen.. Nej okej jag har fått en liten felaktig inbillning av den här resan. Man har trots allt mat så man klarar sig med sig och man får ju faktiskt sova med något liknande tak över huvudet! Det ska nog gå bra. Jag har aldrig varit i fjällen på sommaren så det ska bli en upplevelse.

Gina ska bo hos sin älskade Midas och Wega när vi är iväg. Hon kommer bli överlycklig och ha det så bra där! Vi kommer hem på förmiddagen lördagen den 22:a men då blir det minsann ingen ro & vila för då fyller jag 18 år!!!


Ronneby

Idag var jag på den internationella utställningen i Ronneby Brunnspark. Gina fick dock stanna hemma för hennes egen skull pga löpet. Det var skönt väder och många fina hundar att titta på. Grattis till alla som lyckades bra! Det kliar lite i utställningsnerven av att bara få kolla och inte ställa själv.. Men så småningom så, hoppas jag! Har fått bra tips nu om hur jag ska träna upp Ginas bordsäkerhet. Jag ska försöka skaffa mig ett riktigt "trimbord" att träna på lite billigare, de nya är så hemskt dyra. Jag tror att det skulle underlätta vår träning. Skam den som ger sig!!


Skön dag

Även idag har det varit kanonväder! Jag och Gina har legat i trädgården och slappat hela dagen. Nu på eftermiddagen åkte vi upp till Långasjön och badade. Gina bara traskade i och hon simmade en hel del. Dock föredrar hon att bara vara någon meter ut i vattnet och busa. Hon tycker det är så kul när man kastar pinnar till henne och det var spännande att göra det i vattnet! Tyvärr glömde jag att ta med kameran men här kommer i alla fall några bilder från denna härliga dag.



Gina älskar verkligen att sola!


Ibland blev lite för varmt och då fick skuggan svalka en stund.


Gina tyckte att hennes matte var för tråkig..


.. hon ville att hon skulle gosa med henne istället. Vad har man för val när hon kommer & lägger sig så här?


Glass är gott!

Provsvar

Nu har jag pratat med veterinären i Hässleholm och det vara bara fina värden de hade hittat i Ginas blod! :-)

Inga svar ännu

Idag är Gina mycket piggare. Hon äter specialkost i form av kokt ris & kyckling och så får hon Pro-Kolin som jag köpte igår efter rekommendationer från veterinären. Imorgon mellan kl. 8 och 9 ska jag ringa och få provsvaren.


Gina med sitt rakade högra framben

Veterinären

Usch, idag har det inte varit en rolig dag.

Gina har haft lite flytningar de senaste dagarna och jag har trott att det bara har med löpet att göra. Men idag började hon kräkas och gjorde det runt åtta gånger. Hon var allmänt hängig och låg bara ned mellan kräkningarna. Det var riktigt obehagligt så jag ringde veterinären. När jag tillslut fick tag på en i dessa semestertider tyckte hon att vi skulle komma in och jag fick en tid på djursjukhuset i Hässleholm kl 17.45. Eftersom att varken mamma eller Jan är hemma idag tills imorgon, passande nog, fick Malin rycka ut som taxi.

När vi kom dit var Gina pigg och kräktes inte alls. Vet. såg inget på den vanliga undersökningen så vi fick röntga. Där sågs inte heller något onormalt så ett blodprov togs. Svaret på det kommer imorgon så vi får se om hon har någon infektion eller något sådant.

Jag blev livrädd när hon blev så dålig och misstänkte att det var livmodern som spökade. Det var hemskt att hålla henne när de fyllde två rör blod från hennes lilla framben. Hon skrek rätt ut ett tag, sådär hjärtskärande. Nu har hon ett litet bandage och hon är väldigt trött efter denna hemska utflykt. Gina tyckte inte om att behöva genomlida dessa hemska behandlingar...

Det är fruktansvärt när ens djur inte mår bra och jag är ändå glad för att vi åkte inte och kollade upp det. Jag skriver här när jag får reda på något om provsvaren. Förhoppningsvis visar även de på att hon är frisk. Nu ska vi gå och lägga oss, jag är helt utmattad.


Ett JÄTTESTORT tack till Malin som ställde upp! Det betyder mycket för mig.

Lördagsgodis

I början på veckan var vi i Mönsterås och hälsade på min mormor & morfar. Där besökte vi en tygaffär och jag kom ut därifrån med det perfekta tyget för Ginas lilla säng. Det är lila, hårigt och gosigt. Gina tycker att det är underbart!


Nu när jag var nere på stan en runda köpte jag en grisknorr i djuraffären. Det är ju trots allt lördag. När jag kollade lite snabbt på henne nu såg det nästan ut som att hon tuggade på sig egen lilla svans...

                     
            Ginas svans?                                                         Grisknorr?


RSS 2.0