Lov

Igår var vi och tränade med Kajsa & Majken på HU på morgonen. Jag var stenhård med att Gina skulle stanna kvar i starten och invänta min startsignal. Det gick bra men det krävs en del träning. Hon är så laddad och vill bara iväg nu, nu, nu! Sedan hörde Marie av sig och då hängde vi med upp till bruks för en träning till. Då körde jag kontaktfält och de sitter fint. Har inte haft några problem med de på tävling (ännu kanske) men det är ändå viktigt att träna dem. Nu arbetar jag med att få Gina ännu mer självständig i slalomet och så småning om ska vi börja träna in högerslalomet på allvar. Det känns lite tradigt att backa i träningen men det ska bli skönt när det sitter!

Jag kom på att jag skrev att jag köpt Plaque Off för några veckor sedan och lovade att berätta hur det går. Gina har fått mycket finare tänder och en godkänd andedräkt! Tänderna är inte alls gula längre.

Imorgon har jag min sista skolavslutning före studenten. Det känns jättekonstigt att jag går ut redan om ett år men det ska bli superkul! Jag har lite funderingar på vad jag vill göra där efter men vi får se hur det blir/går. På fredag åker jag och några vänner till Öland över helgen. Gina får följa med och det kommer hon nog allt tycka om. Att få mycket uppmärksamhet är det bästa som finns, såvida att det är på egna villkor...

Nu kom hon med en Lovikkavante, stolt som jag vet inte vad, och tycker att jag ska busa med henne och den. Det är konstigt vad hon hittar allt! En gång kom hon med ett fynd i form av en plastblomkruka som hon hade hittat på en skattjakt i källaren. Det är nog lika bra att jag jagar henne och fångar den där vanten nu om jag ska lyckas rädda den stackaren.


Växjö

Det har varit en underbar vecka som hundvakt. Gina har njutit av varenda sekunda tillsammans med Midas. Visst är det lite extra krävande att ha två hundar men det är verkligen värt det! Man märker verkligen skillnad nu när det "bara" är en hund kvar. Dock är nog Gina lite glad nu över att få 100% av min uppmärksamhet. Hon har varit lite smått svartsjuk när hon har tyckt att jag har gett Midas för mycket uppmärksamhet och gått och tjurat lite.

I går var vi på tävling i Växjö. Vi kan väl säga att den i stort sett är förträngd idag? ;-) Det var hela fyra lopp och det klarade inte Gina av. Nu har vi i varje fall testat det och jag kommer inte köra så många lopp på samma dag förrän hon är mer erfaren, dvs om minst ett år. Det första loppet gick bäst med endast 5 fel. Dock tog det x antal sekunder i säcken och för vägran så vi fick fyra sek tidsfel och hamnade på en 15:e plats. Vi fick till en bra start där hon stannade kvar tills jag gav henne startsignal.

I de andra tre loppen diskade vi oss. Jag minns knappt något från det andra men det var en klurig bana och jag har för mig att vi diskade oss på att hon tog fel hinder. Redan före starten i det tredje loppet kände jag att hon tappat fokus. Vi hade då varit på tävlingen flera timmar och hon var antagligen trött nu. Hon stack i väg i starten men jag hann i kapp och vi klarade hindrena. Dock tappade hon fokus och sprang fram till domaren för att skälla lite. Då var det jag som tappade koncentrationen på banan så när jag fick tillbaka henne visade jag fel väg. Jag funderade på att stryka mig i det sista loppet men startade ändå. Hon sprang fram till domaren efter tredje hindret och då tog jag slutet på banan och ut. Det var ingen mening att pressa henne när hon var så ofokuserad.

Gina var snabb i alla lopp så nu är det skönt att veta att farten finns där. Förhoppningsvis är det där med att hon skäller på domaren en bieffekt av att hon är ofokuserad. Jag fick tipset att det antagligen hänger på starten hur det går i loppet, och det tror jag verkligen stämmer! När Gina startar utan min signal tappar vi kontakten och det blir stressigt. Det är antagligen så att hon känner att jag inte är med och då hittar hon på sina små hyss. Så nu ska det tränas starter kan jag säga!

Idag tog våra kompisar Kajsa & Majken pinne i Råådalen. STORT grattis till er! :-)

RSS 2.0