Hemma

Nu har vi kommit hem från en skön men väldigt varm vecka i Turkiet. På dagarna var det mellan 40 och 50 grader avrmt i skuggan så det är en stor omställning att gå ut här i Sverige! Men det är skönt att vara hemma också även att man uppskattar tiden iväg. Innan idag var vi och hämtade Gina. Hon blev otroligt glad när hon väl förstod att det var vi. Det var den längsta hälsningscermonin hittills på hela 20 minuter. Allt hade bara gått bra och jag är säker på att hon haft en mycket rolig vecka där. Det var roligt att träffa sin lilla DP igen för visst har man saknat henne!

Nu ska vi packa upp och lite så. Väskan ska dock packas igen nästan direkt för på onsdag morgon bär det av mot Stockholm och självaste WDS. Det ser vi verkligen fram emot!

Packning

Nu har de precis varit och hämtat Gina så att vi kan packa det sista för att sedan styra bilen mot flygplats Landvetter. Hon var så glad när de kom och följde glatt med till bilen och hoppade in i buren bredvid Midas. Känns skönt att veta att hon kommer ha det så bra denna vecka! Däremot är det redan tomt utan henne. Matte kommer sakna henne något så enormt. Fast bara ett par dagar efter vi kommer hem ska vi på semester tillsammans. Det är ju nämligen World Dog Show i Stockholm!

Ha det nu så bra här hemma så hörs vi om drygt en vecka.



Midsommarhälsning

Vi vill önska er en Trevlig Midsommar!



För ett år sedan..

.. åkte vi direkt efter min skolavslutning till Jönköping. Efter många veckors väntan skulle jag äntligen få hämta min lilla solstråle. Det var en underbar känsla men samtidigt lite nervöst. Allt gick bra och hon fanns sig snabbt tillrätta i sitt nya hem här i Karlshamn. Jag förstår inte att ett år har gått så fort! Från att vara en liten åtta-veckorsvalp till en 14 månaders liten "primadonna". Det har varit ett underbart år tillsammans med Gina.

Ett urval av bilder på oss från året som gått







Jag älskar dig!



Sommarlov!

Nu har jag legat på latsidan vad gäller uppdatering men här kommer en i alla fall!

I helgen har jag och Gina varit i Hovmantorp. Det var jättevarmt och jag bestämde mig för att gå ner och bada i sjön. Jag var i  stort sett helt säker på att Gina skulle vänta på mig på stranden. Hon har aldrig badat frivilligt. Men helt förvånande gick hon med mig ner i vattnet! Det var gansla långgrunt så hon gick med vatten upp till magen och luktade på vass och andra saker som flöt i vattnet. Nästa dag gick hon med mig i vattnet igen och denna gång tyckte hon att det var roligt att hoppa omkring och springa i det. Nu hängde hon även med mig och simmade en liten tur. Min söta lilla bad-DP! 24°C varmt vatten var tydligen inte för kallt. Vi skulle åka buss tillbaka till Karlshamn i söndags och Gina var så rolig för hon skulle verkligen hälsa på busschauffören! Hon ställde sig på baktassarna och krafsade på "dörren" in till där han satt ända tills han klappade & hälsade på henne. Tror att räddningsträningen har gjort en stor del i att hon är så pass nyfiken på människor nu.

Igår var det räddningshundträning igen. Då var vi på Ronneby's övningsområde. Förra gången fick hon en figurant utan retning och den tog hon, resten hade hon retning på. Nu testade vi först med en med retning och sedan sa de bara till mig att gå med henne åt höger. Gina sprang lös hela tiden. Helt plötsligt fick hon vittring, sprang i väg in i en mörk container och där satt en figurant. Jag fortsatte att gå i området och tillslut hade hon tagit fem figuranter endast på vittring! Det är precis som att det har "klickat" nu vad hon ska göra. Dessutom tycker hon att det är så oerhört kul för hon letar verkligen intensivt och svansen går som en trumvirvel när hon hittar någon. Jag blev riktigt överraskad över att hon gjorde det så bra!

Nästa vecka åker familjen till Turkiet i en vecka. Lilla vov ska då bo hos sin favoritkompis, dvärgpinschern Midas. Det lär inte vara några proböem för henne, men dock kommer hennes egen matte att sakna henne. Vi ska åka och hälsa på hos dem idag & sedan ska vi träna agility på HU tillsammans. Var över en vecka sedan jag gjorde det nu så Gina kommer nog tycka att det ska bli roligt!




Havet

Nu ikväll gick vi strandpromenaden vid havet. Solen lyser och allt är verkligen vackert!









RSS 2.0