Måste bara visa er..

.. en bild på en mördarhund som håller på att äta upp sin matte.


Gina 4 mån

Löp, löp & löp

Här händer det inte mycket i träningsväg. Jag testade att sätta upp ett kort slalom i trädgården igår men det är precis som att löpet slår av hjärncellerna. Gina har ingen lust alls till att träna. Därför får vi istället nöja oss med långa promenader. Den lilla hunden är dock inte nöjd med att vara kopplad där hon annars brukar vara lös. Vanligtvis har jag henne mycket lös men eftersom att vi möter en del hundar så får hon vara kopplad dessa veckor. Hon lyssnar inte heller särskilt mycket på sin matte utan bryr sig bara om alla de ljuvliga dofterna som finns...

Idag var jag en runda till Karlskrona. Egentligen är jag motståndare till flexi-koppel men idag svalde jag faktiskt mitt agg mot dem och köpte mig ett på 5 meter. Vi ska ha det när vi går i skogen just där hon inte kan vara lös nu under löpet. Förhoppningsvis kommer hon tycka att det är lite bättre än att behöva gå med det vanliga kopplet! Hon fick även en ny fin matskål av stål efter att jag slagit sönder tre (!) av keramik.


En ung löp-Gina


Snapphanefejden

Att vi alltid ska ha sådan otur med vädret när vi ska tävla! När Gina och jag skulle köra första loppet öste det verkligen ner. Det gjorde att min lilla pinsch var lagom glad på mig som tvingade ut henne i detta oväder.. Hon ville inte allt springa banan. I slutet på tunnlarna riktigt stannade hon och funderade på om det inte var bäst att stanna där inne i det torra. Dock tog hon säcken supersnabbt, härligt! Hon fick upp lite fart emellanåt men annars gick det sakta, vilket jag kan förstå. Jag är otroligt nöjd att vi överhuvudtaget tog oss runt banan. Vi gick (i ordets dubbla bemärkelse) nollade men hade 18 sek tidsfel, vilket gav oss en 35:e placering.

När det var dags för agilitybanan var det äntligen uppehåll. När Gina hoppat hinder nummer två stod domaren rätt i hennes riktning, och då kan man ju inte bara låta bli att skälla lite på honom! Dock kunde jag bryta henne och hon brydde inte sig om honom mer. Av någon lustig anledning hoppade hon av balansen på vägen upp. Annars var det lite allmänt okoncentrerat och det var ingen vidare fart. Det slutade med 10 hinderfel och 13 sek tidsfel, en 43:e placering.

Jag har misstänkt att det är löp på gång de senaste dagarna men jag trodde att det skulle komma i början på nästa vecka. Dock verkar det som att hon har börjat blöda nu ikväll, så det var verkligen gränsfall om vi verkligen skulle ha tävlat idag!! Det var väl dels på grund av det som hon var ofokuserad. Så nu blir det ingen tävling på lördag tyvärr.

Istället får vi ägna oss åt annat dessa veckorna. Ska försöka komma igång med spårträningen på allvar nu. Det ser jag fram emot!

Ett STORT grattis till våra vänner som lyckats superbra på tävlingen! Vi håller tummar och tassar för er! ;-)

Herregud..

.. det är ju tävling imorgon!! Imorgon är Gina, alias Disco, i farten igen. Hur ska det här gå? Jag tror att publiken kan vänta sig ett gott skratt när det är vår tur. Men någon ska ju underhålla också, och Gina verkar tycka om rollen som underhållare... ;-) Håll tummarna för oss i alla fall. Allt jag önskar är att skällandet på domaren uteblir, sedan får det gå som det går. Men du får se upp domare, snart (läs; imorgon) kan du ha en crazy dvärgpinscher hängades i byxbenet!

Skämt åsido, och åh vad jag älskar min galna lilla DP ändå!


---

Om ni kikar in här imorgon kväll kan ni läsa om den kommande morgondagens bravader!

Ändring

I onsdags tränade vi med Tina & Viggo. Det var den första träningen sedan tävlingen i Simrishamn. Jag trodde att Gina skulle vara helt upp och ner men tvärt om, hon hade snyggt slalom och var otroligt uppmärksam. Dock gick det lite väl snabbt ibland och då brister vår kommunikation lite så det får vi allt jobba på! Annars har det inte var mycket träning denna veckan. Det har varit Östersjöfestivalen här i Karlshamn några dagar och igår kväll avslutades festivalen med fyrverkerier. Jag var hemma med Gina då men hon reagerade inte särskilt mycket. Hon vaknade av det och satt och kollade ut mot fönstret.

Tyvärr har det slagit mig att vi inte kan vara med på utställningen sista helgen i augusti. Eftersom att jag fyller 18 år helgen före så ska vi fira mig hos pappa den lördagen. Jag såg i senaste numret av Hundsport att det är en inoff. utställning i Hässleholm 26/9 men då ska vi tävla agility i Nybro och jag prioriterar agilityn. Så nu ser det ut som att det inte blir förrän 25/10 på Blekingemästaren som vi visar oss i ringen igen.

Här kommer några bilder från vår lilla semester på Öland!


Marsjö Strutsgård


Byrums raukar


Långe Erik

Hovmantorp

Efter en vecka i Hovmantorp bär det av till Karlshamn idag. Det har tyvärr inte varit väder för att bada så varken Gina eller jag har faktiskt inte doppat oss ännu i år! Dock var vi med och plockade blåbär härrom dagen. Nog är det lite svårframkomligt om man har en mankhöjd under 30 cm men inget är omöjligt, säger Gina som studsar fram.




Det har blivit många härliga promenader denna vecka. Varje morgon går vi en rätt lång runda i skogen som kallas "Jorden runt". Där kan Gina vara lös i stort sett hela rundan. Dock är det en kohage med ett tjugotal kor i början samt en hästhage i slutet av rundan och dessa har varit väldigt intressanta! Jag har fått koppla henne där och arbeta med henne så att hon inte ska springa in till dem. Igår gav det resultat då jag chansade på att ha henne lös när vi gick förbi, hon kikade lite på dem men brydde sig annars inte. Det är alltid så roligt när man ser resultat av sin träning och det är underbart att ha en hund som man kan ha lös så här pass mycket. Vi håller just nu på att träna på att vara lös när man möter människor. Det är allra svårast om de kommer på cykel eller joggar... Men det går framåt med träningen på det också!

Imorgon ska vi träna med Tina & Viggo på HU. Nu ska det allt bli hårdträning före Snapphanefejden i Hässleholm nästa vecka. Det är över 100 starter i small! Vi ska satsa på att bete oss på planen och behålla koncentrationen så att inte någon (sneglar på Gina) springer fram till domaren. I veckan måste jag även kolla på tävlingarna i höst och se vilka jag ska anmäla oss till. Vi ska ju även på utställning sista helgen i augusti så det måste vi också börja lägga lite energi på att träna nu, så framöver kommer alla som träffar Gina att få kolla hennes tänder och klämma & känna på henne! ;-)



Dåligt med uppdateringar

Det är sommarlov och vi njuter för fullt av värmen. Jag har jobbat heltid sedan jag slutade skolan, men imorgon är sista dagen så sedan har jag sommarlov på riktigt! Vi har haft en liten paus från agilityn men jag ska börja träna igen nu i veckan inför Snapphanefejden. Har förresten uppdaterat vår planering för 2009 under "Ronelkas Gina" till höger.

Nu ska vi ut och gå en långrunda, jag lovar att uppdatera bättre nu efter detta uppehåll.

Ha det underbart och njut av tiden!

RSS 2.0