Helg

I torsdags var det avslutningtävling på agilitykursen. Varje ekipage fick köra banan två gånger. Den första gången gick inte alls för oss, Gina fick syn på mamma och sprang fram till henne. Jag bar henne tillbaka till banan och därmed blev det disk. Andra loppet däremot gick bättre! Hon var snabb och fixade alla hnder galant. I slutet av banan var det en 90° sväng upp på A'et. Jag visade Gina fel så att hon sprang förbi A'et först = vägran. Annars var vi felfria. Detta loppet gjorde att vi vann. :-) Gina fick ett vitt plyschben med ett litet piljud i som hon bara älskar.

Igår kväll fick Gina följa med mig och några vänner ut till en klippa vid havet för picknick. Även Gina fick äta sin kvällsmat ute och hon sprang lös och passade på att fjäska in sig hos alla. Hon är allt en liten charmör. Senare på kvällen var det sovdags och då lägger man sig helt enkelt tillrätta på bästa & närmaste ställe!





Det var en liten kort rapport från oss. Nu ska vi mysa tillsammans i soffan framför ESC. Ha det bra!

Bad

I helgen hängde jag & Gina med Linnea & Signe till sjön för att bada!


Signe älskar att apportera i vatten


Gina, som inte badar med vilje, fick träna apport på land med boll istället


Vänskap har ingen storleksgräns

Hässleholm

Idag har vi varit på utställning. Först såg vädret lite osäkert ut men sedan sprack det upp och blev strålande solsken. Idag var det åtta juniortikar. Gina skötte sig bra på bordet och matte blev väldigt nöjd över tandvisningen. Hon brydde sig inte alls, härligt! Det som vi dock behöver öva på nu är gången. Den gick inte särskilt bra idag men det kan bero på att det var hennes första utställning utomhus. Men det är bara att öva och öva, alltid lär man sig något nytt. Nöjd som jag är över att Gina skötte sig utmärkt annars så gör inte det med gången så mycket idag. Vi fick ett rött band och reserv i konkurrens. En stor förbättring sedan Malmö då vi åkte ut direkt med en tvåa. Vi hade en jättetrevlig dag i Hässleholm i fint väder med trevliga människor. Kritiken kan ni läsa under kategorin "Utställning" till höger.


Mattes älskling får sig en klapp

Imorgon..

.. är det nationell utställning i Hässleholm som gäller! Ska bli jätteroligt och jag ser verkligen fram emot det. Jag hoppas verkligen att Gina sköter sig bra och att all denna "tandvisarträning" ger resultat. De 33 dvärgpinnarna ska vara i ring nummer 13 och Gina ska bli bedömas i ringen som samma nummer. Vi får hoppas att det vänds till vårt turnummer imorgon istället! Vädret får gärna bli fint, i varje fall uppehåll, när man har en liten vovva som helst inte sticket ut nosen om det regnar.

Annars i veckan har vi varit på agilitykursen. Jag håller på att jobba med att Gina självmant ska söka sig framåt mot hindrena. Hon är väldigt lyhörd och uppmärksam på mig så jag måste säga att hon är lätt att träna med. Nu har jag även tagit tag i träningen med att hon ska kunna vara lös bland andra hundar och människor utan att sticka till dem. Igår och i måndags gick det mycket bra, jag kunde ha henne lös under hela träningen! Hon var på väg fram mot en hund några gången men jag fick kontakt med henne alla gånger och kunde kalla in henne innan hon var framme, duktig tjej!

Nu ska vi packa inför imorgon. Håll nu tummarna för oss så får ni läsa resultat/kritik här imorgon. Ha det bra tills dess!


Årsdag

Idag är det exakt ett år sedan jag för första gången träffade Gina. Då var hon bara drygt tre veckor gammal. Det var otroligt att få hålla sin blivande hund för första gången. Denna lilla krabat som nu har växt upp till en fullfjädrad dvärgpinscher.





Vila

Nu har det varit lugnt med hundträning här ett par dagar. Jag har legat sjuk och har inte haft ork till att aktivera min lilla Sniff. Dock var vi på räddningsträningen i tisdags vilket kanske inte var särskilt smart av mig, då jag mådde ännu sämre efter det. Det är ju så himla kul att jag inte kunde låta bli att gå! Gina fick öppna retningar då hon fick se när personen sprang iväg och gömde sig. På slutet trappade vi ner på de lite, de ska ju bli mindre och mindre med tiden. Hon ligger nästan ner på marken och river med tassarna för att få springa iväg så visst vill hon fram! Tränaren som har varit lite skeptiskt till henne p g a hennes storlek blir mer imponerad av henne varje gång. Hon far över lastpallar och bråte för att komma fram, det finns inte mycket som stoppar den lilla raketen när hon far fram.

I kväll missar vi en agilityträning också, inte roligt. Ringde och pratade med ledaren och hon sa att de skulle göra en bana på slutet. Den skulle stå kvar tills på måndag då vi har nästa träningstillfälle. Gina och jag åker upp där och tränar själva på den i helgen då jag mår bättre. Kanske är lite skönt att få träna själva i lugn och ro en gång också. Annars ska vi bara njuta av det vackra vädret och ta vara på tiden. Det är underbart att ha hund!



RSS 2.0