Några bilder











Halsband

Nu är det anmält och klart till Malmö! Som jag säkert har skrivit innan ser jag fram emot utställningen. Det kommer säkerligen vara många fina hundar att titta på. :-) Jag och Gina ska även börja åka till vår BK varannan måndag då det är allmän lydnadsträning då. Dels för att få hjälp med vår träning men även för att träffa andra hundar med sina ägare. Det finns även en till DP-kille där som Gina nog har spanat in lite extra! Roligt för henne att få träffa hundar i sin egen storlek också. Hittade ett litet gulligt halsband i gömmorna, och visst blev Gina söt i det?!

image29

Skogsälskare

image26
image28
080120

Sele

Idag var jag, mamma och såklart min lilla Sniff nere på stan en runda i blåsten. Jag skulle köpa material till att sy en sele till henne. Det var en härlig promenad för solen sken och vinden var inte särskilt kall så man fick nästan lite vårkänslor. Jag köpte en bok förra året med en massa olika mönster till saker att sy till hunden och den invigdes idag också. Det är riktigt roligt att sy och särskilt till Gina! Slutresultatet idag blev en svart sele med reflex. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska sy härnäst! Trevlig helg!

image25

Gina i sin nya sele!

Omdöme från Moheda

Såklart så glömde jag att hämta mitt omdöme när vi var på utställningen i Moheda 26/12. Men det löste sig och nu har jag fått det! Det finns att läsa under kategorin "Utställning".

Nu ska jag och Gina gå en runda på stan. Vi ska bl.a. till blomsteraffären men det lär nog bli en runda i djuraffären också - om man frågar Gina!

2008

Planering 2008

Utställning

15/3 Malmö int
17/5 Hässleholm nat
2-5/7 WW-08  & circuit
10/8 Ronneby nat
31/10 Växjö int

Kurs

Vt - Grundkurs lydnad
Ht - Fortsättningskurs lydnad
Ht -Grundkurs agility

Övrigt

Ht - MH

image24

9 v gammal

Kurs

Så, nu har jag anmält oss i kurs i grundlydnad på SBK till våren. Får hoppas att vi kommer in på den annars blir det agility grund. Vi testade på agility när vi gick "valpkurs i agility" i höstas - och både jag och Gina tyckte att det var roligt! Men vi får se vad det blir denna våren, kanske blir mer än en kurs också! :-)
Snart ska det anmälas till utställningen i Malmö också, men först ska mamma kolla med hennes kollega om hon vill följa med dit med hennes röda DP-tik. Isåfall ställer nog jag henne också, så det är tur att Gina och Stella inte går i samma klass. Vi får se hur det blir! Detta kommer bli Gina's första "riktiga" utställning där resultatet kommer registreras, men det ska bli väldigt roligt att se hur det kommer gå.



image23

Du & jag genom allt.

Kloklippning

Jag tror inte, eller vet, att Gina inte är den enda dvärgpinschern som inte tycker om kloklippningen. Detta har vi haft problem med ända sen hon kom till oss. Det har varit skrik och mycket sprattlande för att försöka slippa undan detta "hemska". Eftersom Gina är min första hund och jag inte har klippt några hundklor innan hade jag lite problem med detta och Gina's reaktion var nästan lite obehaglig. Däremot bestämde jag mig för att detta måste bli bättre på något sätt för oss båda. Så jag fick värdefulla tips av kloka hundmänniskor och läste lite om hur man kunde lösa detta problem. Och nu äntligen, har det gett resultat. Igår när jag klippte klorna sov hon , ja ni läste rätt, hon somnade när jag gjorde det!!! Det känns oerhört skönt och jag är såklart väldigt glad!

image22

Gina med en av sina kompisar, vår katt Sickan.

Vi två

image21

Du är den bästa jag vet. Du är det viktigaste i mitt liv.


Karlshamn

Idag har vi åkt tillbaka till Karlshamn. Här är det lite mindre snö än i Hovmantorp men ännu blåsigare. Gina bryr sig inte längre om att det är läskigt att gå i snön men däremot så fryser hon i dessa isiga vindar, men vem gör inte det.. Hon blev väldigt glad över att träffa katten Sickan igen och de busade ett tag med varandra, var ju två veckor sedan de träffades nu. Imorgon ska vi gå en långrunda i skogen. Denna helgen är det utställning i Göteborg som jag hade velat åka på men eftersom hon fortfarande hade gått i valpklassen struntade jag i det, vi har en bit dit också. Vi får istället se fram emot utställningen i Malmö i mitten av mars och önska alla som ställer ut denna helgen ett stort lycka till!


Ett nytt år

Igår firade jag och Gina, med några andra vänner också, hos Jenny (som har labradoren Jack). Vi gick dit vid fem-tiden och redan då skjöts det några raketer men Gina reagerade inte. När klockan började närma sig tolv-slaget stannade jag inne med henne. Eftersom detta var hennes första nyårsafton visste jag inte hur hon skulle reagera mot alla raketerna. Men det gick över förväntan! Andra hundägare hade skrämt upp mig över alla möjliga skräcksenarium som kunde hända men lilla Gina reagerade inte starkare än att hon ville sitta i mitt knä. Hon firade in det nya året genom att äta fläskfilé och var himla nöjd. Det var också väldigt spännande med alla Jack's leksaker och hon kämpade länge för att släpa med ett (för)stort tuggben till sin sovplats. Nu går vi in på ett nytt år och jag hoppas att det blir lika bra som det förra.


Inte nog med detta så var det en till ny upplevelse för Gina igår - hennes första snö! På morgonen när vi gick ut hade det snöat lite under natten. I början tyckte hon att det var konstigt och ville helst inte gå på det men sedan gick det bra. Det var trots allt inte så farligt. Nu precis kom vi in från en skogstur och nu verkar hon tycka att det är spännande med något vitt slags puder på marken. Men det såg roligt ut igår när hon försökte lukta på snön för tydligen så kittlades det i den lilla nosen!


image17
Ronelkas Gina ute i sitt livs första snö


 GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0