Tävling (?)

Under tiden hos oss har hundarna tuggat sönder följande:

Tim (på 1 månad)

1 mobilladdare
1 mobil/datorsladd
1 fodral till tv-spel
1 paket plåster
1 toffla
1 tv-dosa
1 biblioteksbok
1 bunt färgpennor
1 karta p-piller
1 nässpray

Gina (på drygt 2,5 år)

1 leksaksråtta
1 leksaksälg
några bitmärken i en foppa-toffel


Jag har inga övriga kommentarer på vems hund som vinner denna kategorin...

2010

Planering 2010

Agility

2/4 Skurup BK
17/4 Nybro BK
24/4 Karlshamn HU
8/5 Lund BK
9/5 Höör BK
22/5 Hässleholm BK
30/5 Söderåsens BK
3-4/7 Karlskrona BK

Kurs

januari - Freestyle
6-7/4 Agilitykurs för Annica Aller

tills vidare


Resumé

OJ vad tiden har gått fort sedan jag sist bloggade före jul!

Astor var här till nyårsafton och det gick väldigt bra med de tre tillsammans. Han kom in rätt snabbt i flocken och verkade trivas. Han var en rätt lätt hund att passa för han var lugn och märktes inte särskilt mycket. Liksom de andra två busarna älskade även Astor långa promenader och han busare en del med Gina. Dock måste jag erkänna att det är stor skillnad på att gå koppelpromenader med tre hundar jämfört med två! Det är mycket svårare än att gå från en hund till två. Så de längre promenaderna fick bli där man kan släppa dem eller så fick de gå i "omgångar". Det blev tomt när Astor åkte hem med det räcker faktiskt med två hundar!

Härom veckan skrev vi papprena på Tim så nu är han vår. Det är mammas hund men eftersom jag går de flesta promenaderna och ger honom mat drar han sig till mig. Dock är han inte alls lika "mattig" som Gina och lätt att ha och göra med. Jag har klickat in honom och han lärde sig snabbt sitt. Nu tränar vi på ligg som är lite svårare för ett yrväder... Han ligger inte gärna som man ska heller utan helst som en groda med alla ben åt olika håll, på sidan, på rygg eller lite blandat. Det börjar dock arta sig och jag tror att han börjat förstå vad det går ut på. Sedan är han verkligen ett busfrö också för när jag kom hem förra veckan möttes jag av att mitt rum var fyllt med små pappers- & kartongbitar. I högen fanns en intakt del där det stod "Tillhör Väggaskolans bibliotek". Då kändes det ganska skönt att det var mammas hund och mammas lånade bok... Om ni undrar varför det inte kommer några bilder beror det på att jag glömde lådan med alla sladdar/laddare öppen en stund och därmed är mobil/dator sladden samt min mobilladdare inte som de var innan Tim hittade dem tyvärr. Ska se om jag kan låna en sladd så att det kommer några bilder. Tim blir ganska lätt uppstissad när han & Gina är själva hemma och det bästa är om han är på en mindre yta för då är han lugnare. När vi lämnar dem kortare stunder får han vara i buren och då sover han alltid. Annars stänger vi till de flesta rummen så han inte har så mycket yta (och inte så många saker att tugga på).

Gina verkar tycka att det är roligt med en kompis i huset. I början var hon lite tjurig och tyckte att allt var hennes men nu får Tim leka med hennes leksaker, gosa med hennes matte och ligga i hennes säng. De har verkligen roligt tillsammans de där två! Jag och Gina har börjat en freestylekurs tillsammans med Tina & Viggo. Det är en intensivkurs på sex tillfällen men jag har bara varit på det första tillfället då det var teori. På onsdag ska Gina med och det ser jag fram emot. Gina, och jag, älskar att träna trix och det blir skoj att få lite inspiration! På lovet var vi även och tränade agility i ridhuset en gång och Gina var sprallig och lyssnade väl så mycket som hon själv kände för. Nej men det är alltid lite ofokus första gången i ridhuset p.g.a alla goda dofter det finns där på marken... Slalomet, som jag misstänkte skulle gå sämst, gick förvånansvärt bra! Om någon månad eller så ska jag ta tag i agilityträningen ordentligt inför den kommande tävlingsäsongen. I veckan ska jag sätta mig och planera vilka tävlingar vi ska åka på, det kommer att komma en planering här på bloggen.


RSS 2.0