Några bilder

Idag har det busats för fullt här. Det är den nya gröna grodan med pip i som ahr gällt. Gina älskar pipleksaker, dock är hon nog den enda i familjen som gör det.. ;-)






Mysig sovstil..





Sydde en säck till Gina av presenning och katten tyckte att den var spännande och kröp in i den. Gina var mycket nyfiken och intresserad av detta. Hon visste inte riktigt hur hon skulle få ut honom därifrån..



Dåligt uppdaterat

Jag får hålla med Tina om att det råder dålig uppdatering på denna blogg. Har inte så mycket att skriva om nu på vintern men lite ska väl gå att knåta ihop.

Ridhusträningen går verkligen framåt! Gina tar nu säcken utan problem. Det är som att hon helt har glömt bort tokigheterna hon hade för sig för bara ett par veckor sedan. Övriga hinder tar hon oftast felfritt och med lite finjustering på bl.a. kontaktfälten ser det ljust ut för vår kommande tävlingssäsong. Det som kommer vara det största problemet är en supernervös matte.. Men även hon ska väl lugna sig efter några gånger! Dock börjar 17 mars närma sig nu. Visserligen är det ingen "viktig" tävling men det hade känts bra om det hade gått nått sådär bra då. Hur som helst känns det mycket skönt med en mjukstart så att nerverna hinner lägga sig till den officiella 25/4. 

Fick nyss reda på av Tina att det finns en möjlighet för oss att gå fortsättningskurs i agility på hundungdom i vår. Hade varit skoj att göra det så vi får hoppas att vi kommer med på den. Har ju bara gått kurser på bruks så det vore inte fel med lite nya tankar och idéer.

Angående utställningen jag nämnde i tidigare inlägg tror jag att vi skippar den faktiskt. Jag hade tyckt att det hade varit roligt att ställa henne nu men det är nog bäst att vänta ett tag till. Någon gång ska vi minsann ut i ringarna igen! Gina är inte riktigt klar med hanteringen och jag ska börja klicka in ett självförtroende för bordet. Hon tycker inte om att stå på bordet även här hemma så det kan nog vara bra att göra henne säker där. Sedan är jag bortrest hela veckan före utställningen och det hade nog varit bra om jag hade varit hemma och tränat/aktiverat henne den veckan. Ska satsa på Ronneby i augusti om det inte kommer någon inoff emellan. Visserligen är den officiell men då ska jag vara så pass säker att hon fixar det.

Nu ska jag ut och gå en runda med min busiga lilla dvärgpinscher!



Snö och solsken

Nu har jag äntligen sportlov och nu över helgen är vi i Hovmantorp och hälsar på. Det underbara vädret håller i sig! Nu är vintern som bäst, solsken, runt noll grader och snö. Även att den är kall så är snön en rolig sak, tycker Gina. Bäst är det när man kastar snöbollar till henne. Hon springer efter dem som en tok men sedan blir hon mycket förundrad över vart de tog vägen.. Blev en härlig morgonpromenad på isen idag. Var helt själv och Gina kunde spring lös och springa, det gör hon minst sagt! Helt plötsligt kan hon få ett ryck och kuta mot  mig för att sedan tvärbromsa framför mig, vilket resulterar i en sladd på isen. Så söt är hon, min lilla buse.

Förra helgen gjorde jag godis av blodpudding till henne. Hon var väldigt intresserad av Tina när hon hade dessa underbara små godbitar med sig, så jag testade på att göra dem själv. Inte alls svårt, skär i kuber och ha i ugnen ca. 1-1,5 h i 80 grader! Man får testa sig fram lite om tiden. De är bra att ha i fickan då de ej kladdar, det blir en hård yta men mjukt innuti. Väldigt gott, tycker iaf Gina & Viggo!

I onsdags var vi på en extra agilityträning med Viggo, Midas och Scilla. Fick hjälp av Marie med säcken och nu verkar det som att det har släppt igen för henne. Hon klarade den fint flera gånger. Skönt, eftersom att tävlingssäsongen snart börjar.. Börjar redan blir nervös medan Gina är lyckligt ovetandes om vad som väntar. Nej då, jag tror allt att hon kommer älska dessa tävlingar. Mycket att titta på, många hundar och att springa agilitybana. 17 mars ska jag & Tina tävla för första gången, vi mjukstartar med en inofficiell måndadstävling på Sölvesborgs HU. Den första officiella är 25 april på samma klubb och då har vi förhoppningsvis hunnit få lite erfarenheter av tävlingar. Det verkar vara rätt många inoff tävlingar i Karlshamns-trakterna. Ridhusträniningarna är fortfarande stirriga av alla hundar som skäller m.m men jag övar mest på kontakten med Gina. Tycker att det viktigaste är att hon bryr sig om mig och kan vara lös utan problem. I söndags var hon så söt. Mamma var med och kollade och satt på läktaren. Framför den, och henne, stod A'et. När Gina var påväg ner från det tvärstannade hon och började vädra. Här var det minsann någon doft hon kände igen! Det roliga är att hon inte någon av gångerna kollade sig omkring. Hade hon vänt huvudet åt vänster hade hon sett mamma, då de var på exakt samma höjd. Efter ett tag när hon stått där och luktat kunde jag få henne att springa banan klart.

Detta var en, kanske lite virrig, uppdatering från oss! Hoppas att ni har det bra i snön och att det blir många härliga promenader i solsken. Nu ska i alla fall vi ut på en.


HUNDSPORT

Läste nyss SKK's tidning HUNDSPORT och såg att Labradorklubben ska anordna inofficiell utställning i Bräkne-Hoby i slutet av mars. Måste erkänna att jag blev sugen att ställa, frågan är väl bara om vi hinner träna upp oss fram tills dess. Eller om vi bara ska se det som en övning? Det är ju lite strunt samma egentligen hur det går om man tänker på resultatet.. Jag får fundera på det ett tag och kolla läget hos lilla damen, sista anmälningsdatumet var inte förrän i början av mars.

Träning i trädgården

På agilityträningen i söndags var det som vanligt två mindre banor. Gina chockerade mig lite då hon tog säcken båda gångerna vi körde banan! Vägrade dock när jag testade efteråt, hon stannar där inne och skäller för att hon vill att man ska lyfta upp den åt henne.. Jag tänkte att det var behövligt med en lite provsorisk att träna på här hemma och offrade en presenning för detta ändamål. Testa den ute idag och efter några gånger sprang hon glatt igenom den. Hoppas att det ska hjälpa att träna den rätt ofta. Då kommer hon förhoppningsvis ta den i ridhuset lika bra.



Tränade även slalom då vi behöver börja träna på högerslalom också. Den andra börjar gå riktigt bra nu faktiskt så jag känner att det är dags för den nya nu. Har testat någon gång innan och det är minsann inte lätt så det kommer nog, och får, ta sin lilla tid. Här hemma är det skidstavar som får agera slalompinnar, man tager vad man haver!



RSS 2.0