Nytillskott

Det går så bra med lille Sinus att jag knappt tror att det är sant! Han är lugn, harmonisk och busig. Kom snabbt in i flocken och har bara kissat inne en enda gång än så länge. Så fort man går ut med honom är han duktig och kissar, inte precis som Gina var när hon var valp. ;) Nu är visserligen Sinus dubbelt så gammal som Gina var när jag hämtade henne, och det gör ju en del det också. Han sover bra i sin canvasbur jag köpte och Gina trivs mycket bra i den nya bädden! Igår var vi ute i Skrylle med Kajsa och hennes hund Emmet och tog lite kort på hundarna.



Sinus 4 mån


Gina & Milla


Jag & hundarna


Några dagar kvar...

... i valpfrihet! På torsdag kl 8.30 ska jag vara i Bromölla och hämta den lille killen Sinus. Igår var jag där och hälsade på och OJ vad stor han hade blivit bara på en vecka! Det händer mycket i den åldern. Nu har jag köpt honom en canvasbur som är smidig att ta med. Han har även fått en fin grön bädd men när jag köpte den fick jag dåligt samvete över att jag inte köpte något till Gina, så då fick jag köpa ett fårskinn till henne... Så när hon har slutat löpa ligger det ett mysigt fårskinn & väntar på henne. Det tror jag allt att hon kommer älska!

Sinus uppfödare visade mig även hur han börjar med träningen och det var mycekt givande! Det är helt otroligt hur snabbt de tar upp det man gör. Jag är även fascinerad av apportlusten som finns i generna, det ska bli mycket roligt att jobba med honom! Vi har kommit mer på en valpkurs som är speciellt inriktad på retriver-/spanielraser som börjar den 24/10, så där kommer nog både jag & Sinus lära oss massor!

Förhoppningsvis avslutar Gina sitt löp denna veckan så att vi kan vara med på Lunds klubbmästerskap på söndag! Det hade varit roligt att köra ordentliga banor för hon känns verkligen taggad & rolig att köra med på kurstillfällena.

Nu ska jag handla, laga mat, städa & sen blir det långpromenad med hundarna! Jag lovar bilder på Sinus & hundarna snart!!

Mycket som händer

För ett par helger sedan var jag & Christin på utflykt till Karlshamn/Nybro/Kosta/Tingsryd/Kivik. På lördagen tävlade vi i Nybro och Gina gick riktigt fint i hopploppet, det kändes som en bra avslutning på tävlingsäsongen. Hon fick två vägran men "bara" 2.84 s tidsfel, med tanke på att två vägran ändå tar hyffsat många sekunder. Det blev ett nollat ekipage i klassen och vi hamnade på 11:e plats. På söndagen körde vi ner till Kivik och deras årliga äppelmarknad. Sedan bar det av hem till Lund igen.


Christin (i rött) & Milla poserar framför äppeltavlan


Lite plötsligt, lite hastigt, mycket genomtänkt och väldigt efterlängtat så har jag bestämt mig för att bli med valp! Efter att ha kikat runt lite på kennlar osv dök det upp ett tillfälle där en kennel har två hanvalpar kvar (födda 17/6) och jag kunde helt enkelt inte låta bli att åka & kolla på dem! Rätt så väntat så var det två supersöta små jaktcockervalpar. Om en vecka hämtar jag hem lille Sinus. Ska bli spännande & mysigt! Dock är min mamma mindre exalterad och tycker att det är mycket jobbigare med två hundar än en, men jag hoppas att det kommer att gå bra. Var och köpte en hundbädd till honom igår och lilla Gina fick ett fårskinn (som hon får börja använda först efter det nuvarande löpet..).

Det blir nog Ginas sista löp för jag har bestämt mig för att kastrera henne. Hon löper så pass ofta som tre gånger om året och det förstör en hel del träning & tävling (hon blir alldeles snurrig i det lilla hundhuvudet när hon löper) och sedan så är ju Sinus en hane och Gina ska ändå aldrig ha några valpar. Så det ska bli rätt skönt att slippa det! Man ska ju kastrera mitt emellan två löp så därför får det bli efter nyår någon gång, när jag kan vara hemma med henne.


Sinus (till höger) & hans kullbror för ett antal veckor sedan


RSS 2.0