Höst i Lund

Nu börjar hösten komma på allvar även hit till Skåne. Både jag och Gina trivs alldeles utmärkt i vår nya stad! Milla och hon har roligt tillsammans och kommer bra överens, vilket är skönt. Härrom veckan var Gina dock lös på kvällspromenaden och fick syn på en av alla vildkaniner som finns här i området. Den satte hon efter snabbt som bara den och det fanns ingen chans att stoppa henne. Efter en stund fick Christin tag på en upphetsad Gina. Jag blev chockade eftersom Gina ALLTID är lös och klarar det bra, men att hitta en kanin framför nosen blev väl bara för mycket. Så nu har vi fått börja med kaninträning med lina på. Det går bra och vi ska fortsätta med det tills det går bra att vara lös även när man ser dem!

Förra helgen var en riktig tävlingshelg, då var vi i Trelleborg på lördagen och i Eslöv på söndagen. Båda dagarna såg likadana ut för Gina när det kommer till hennes lopp. I det ena varje dag var hon TOTALT ofukuserad och ville inte alls lyssna på sin matte och springa agility. Det andra loppet gick bättre, då var hon mer fokuserad men jag tappade henne och vi diskade oss. Hon var även ute och skällde på domaren.... (Favorit i repris, enligt Gina). Dock så kom hon tillbaka mycket bättre än hon gjort tidigare, och hon var SNABB! Om vi sätter resten så kan vi nog få ett riktigt bra resultat, tror jag.

Vi har även börjat en fortsättningskurs i agility här i Lund. Jag går den mest för att få störningsträning och det går bra. Övningarna är väl egentligen lite väl lätta (tex träning på bakombyten) men samtidigt vet jag också att det var en forts kurs jag anmälde oss till, så det får vi räkna med. Huvudsaken är att hon får bort den där idén om att man ska skälla på han som står i mitten av banan...

Vidare så har Ginas matte fått valpfeber och börjat att kolla runt lite på kennlar så smått... Det blir dock ingen dvärgpinscher denna gång, då jag vill satsa mer seriöst på t.ex. lydnad samt ha en hund med mindre vakt i. Det lutar åt att det blir en jaktcocker, precis som Tim är. Vi får se när i tiden valpen kommer men jag vill i alla fall känna att jag har MYCKET tid att ge, då jag vill kunna ägna mig mycket åt dess träning mm. Lilla Ginisen får såklart bo kvar också, för hur skulle hon klara sig utan sen egen matte... ;-)

Höstbilder på hundarna kommer! Och imorgon åker vi till Nybro för säsongens sista tävling, håll tummarna!


Gina älskar mattan i mitt nya rum!


RSS 2.0