Paus..

.. från bloggen råder som ni säkert redan märkt. Vi har sköna dagar med promenader, bad, sol och vila. Har även tränat agility ett par gånger och såklart annan träning i vardagen. Återkommer hit efter utställningen i Ronneby 10/8.

Ha det bra tills dess!

/Julia & Gina

World Dog Show

Nu är vi hemma efter mycket trevliga, intensiva och lärorika dagar i Stockholm. I onsdags åkte vi med tåg från Karlshamn tidigt på morgonen till huvudstaden. Dagen spenderades med bl.a. shopping och lite turistande. Sedan sov vi hos Jenny's bror över natten. Det var till att gå upp tidigt på morgonen dagen efter! Vi skulle ta oss med tunnelbana till centralen för att sedan byta till pendeltåg mot Älvsjömässan. Det var full rusningstrafik då alla skulle till jobbet men vi lyckades tillslut ta oss dit. Och vilken känsla det var att komma in där! Fullt med människor och framförallt hundar från olika länder. Vi hittade en bra plats vid vår ring att slå oss ner på. Vi skulle in först efter några timmar så under tiden hann vi kolla på många andra hundar och jag hann bli riktigt nervös. Det var 29 juniortikar anmälda så det blev till att vänta innan det var vår tur på bordet. Gina förvånade mig då hon för första gången skällde på domaren!! Förrutom det är jag nöjd med hur hon skötte sig och vi fick ett blått band, good. På eftermiddagen åkte vi ut till campingen vid Almare Stäket. Vi lyckades sätta upp tältet och hade en trevlig kväll med Gina's uppfödare och släktingen Daphne's familj!

Fredagen bar det av till Circuit-utställningen. Ska jag vara ärlig hade jag bestämt mig för att det bara skulle gå bättre denna gång, vi hade tränat och jag trodde att det var en engångshändelse det som skedde dagen innan. Men så blev det minsann inte. När domaren skulle kolla på hennes tänder skällde hon så han drog undan dem. Jag tog tag i Gina så han fick iaf kolla på tänderna tillslut. Sedan skulle han ta henne runt bakdelen och då vände hon sig om mot hans händer. Antagligen måste hon ha naffsat mot dem (jag hann inte se) för hon blev "disqualified", som motsvarar en nolla. Då blev jag både ledsen, arg & besviken på henne. Men det är inget annat att göra åt än att träna, träna och träna. Det ska inte hända igen helt enkelt! Vet inte varför hon gjorde så dessa dagarna. Om det beror på att jag varit iväg en vecka, att hon är trött eller något annat. Men jag ska inte skylla på något egentligen, det var så här det gick och hon är ändå det finaste för mig. Ska se vad hon gör nästa gång en fritt främande person "leker" domare med henne, kanske gör hon likadant då.

Igår bar det av hemåt igen. Vi gick först några timmar i Stockholm innan vi satte oss på tåget. Jag är jätteglad över att Gina är så lätt att resa med. Hon trivs utmärkt i sin bur och sover i stort sett hela tiden om hon inte ligger och spanar ut. Det har varit påfrestande dagar för henne så idag ska vi bara ta det lugnt. Ni kan som vanligt läsa Gina's kritiker under "Utställning".

Det har varit fantastiska dagar i Stockholm. Var superkul att få vara med om och uppleva en Världsutställning! Att få träffa alla dessa hundar och människor var en upplevelse utöver det vanliga, oavsett hur det gick för oss i ringen. ;-)

Grattis till alla er som det gick bra för och särskilt till Dina, Daphne & Kano!

Stort tack för trevligt sällskap till Linda, Christer, Gunnel & Rolf!


På stationen i Karlshamn


Vid glasobelisken, Sergels torg


Campinghund


Gamla Stan


Spanar på Centralstationen

RSS 2.0