Vår

Nu när snön har smält och det har blivit varmare har både jag och Gina vårkänslor! Hon har varit pigg och glad den senaste veckan över att äntligen kunna vara ute och känna mark under sina tassar. Gina har inte varit överförtjust i att gå ut i vinter och eftersom vintern har varit lång har det varit kämpigt ett bra tag.. Dock är det över nu och det är underbart med lite värme!

Jag ska vara med och hjälpa till på en grundkurs i agility i vår på bruks och vi har nu haft inträdesproven till kursen. Det har vi för att undvika att aggressiva hundar alternativt hundar som helt enkelt inte fungerar lösa kommer med på kursen. Då är det bättre för dem att gå en lydnadskurs och att sedan gå agility. Jag ser fram emot kursen och alla kursdeltagare verkar jättebra och det är stor variation på hundraser, vilket är extra roligt enligt mig. Det ska bli roligt att få vara med och hjälpa dem på vägen i träningen för att bli ett agilityekipage!

I vår ska jag och Gina inte gå någon kurs förutom Annika Aller kursen som är snart. Det ska bli jätteroligt att äntligen gå kurs i agility igen, jag ser fram emot det och tror att det kommer vara mycket givande för oss. Det är även tänkt att jag ska gå en lydnadskurs eller liknande med Tim. Jag är lite inne på att gå en apporteringskurs så jag hoppas att vi kommer med på den nu i vår! Till hösten ska Gina och jag gå kurs men jag måste välja vad det är jag vill gå först bara.. Är lite inne på viltspår eller vanligt spår eller någon klickerkurs, men vi får se vad det blir.

Redan på fredag är det dags för Gåsahoppet! Det blir en tidig morgon då min första banvandring är kl 7.10 i Skurup (drygt 2 timmar här ifrån..). Jag misstänker att både Gina & jag kommer springa halvt sovandes på första loppet.. ;-) Det är lite synd för det blir inte någon ordentlig agilityträning innan dess pga att jag har fått jobb och ska gå utbildning för det kvällarna kommande vecka. Vi får träna det som går i trädgården och sedan kommer jag se fredagen som ett träningstillfälle, det är ju trots allt säsongsdebut och allt.

På lördag ska vi hämta hem lilla Timpa som är saknad här hemma! Dock tror jag att Gina har haft det ganska lugnt och skönt trots att hon kommer bli glad när han kommer hem. Ha en trevlig lördagskväll & glöm inte att släcka lamporna kl 20.30 då det är Earth Hour!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0